Εικόνες ντροπής και απανθρωπιάς κυκλοφορούν από το πρωί καθώς αποτυπώνουν μέλη πληρώματος δημοτικού ασθενοφόρου, να πλένουν με λάστιχο μια ηλικιωμένη γυναίκα, γυμνή, ξαπλωμένη σε μια κουβέρτα σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Το ασθενοφόρο ήταν ιδιωτικό και ανήκε σε εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος.

Η γυναίκα φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Οι άθλιες εικόνες προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊστάμενου Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντ. Ελευθεριάνου, ο οποίος έδωσε παραγγελία στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν τελέστηκε σωματική βλάβη σε βάρος αδυνάμου ατόμου.

Με αφορμή το απάνθρωπο περιστατικό, εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση και μήνυση κατά παντός υπευθύνου έδωσε και ο δήμαρχος Ωρωπού.

Διευκρινίσεις σχετικά με το “άθλιο” περιστατικό “απάνθρωπης συμπεριφοράς” στον Ωρωπό δίνει το υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι “το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας”. Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου και γι’ αυτό τέθηκε σε αργία

Πάντως, το γεγονός ότι το ασθενοφόρο ήταν ιδιωτικό και το χρησιμοποιούσε ο Δήμος δεν είναι άνευ σημασίας για το είδος της φροντίδας που παρέχεται στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αλλά και με την εγκατάλειψη των δημόσιων δομών υγείας, ώστε οι συνάνθρωποί μας σε αδυναμία να είναι κυριολεκτικά έρμαια. Με αυτή την έννοια το άθλιο αυτό περιστατικό σχετίζεται με το Υπουργείο Υγείας και την πολιτική που εφαρμόζει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.