Μια σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο χώρο μπροστά στο Δημαρχείο Περαίας, από πολίτες που θέλησαν να πενθήσουν τους νεκρούς μας.
Που θέλησαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού εγκλήματος των Τεμπών.
Που θέλησαν να δηλώσουν την οργή τους για την απώλεια τόσων νέων παιδιών που χάθηκαν άδικα εξ αιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας ενός ανάλγητου κράτους.
Που θέλησαν με την παρουσία τους να κάνουν γνωστή την πρόθεσή τους να μην ανεχθούν κανενός είδους συγκάλυψη των ευθυνών όλων αυτών - όσο υψηλά ιστάμενοι κι αν είναι - που με τις πράξεις την ανευθυνότητα ή τις παραλείψεις τους ουσιαστικά προκάλεσαν το τραγικό θανατικό.


Συγχαίρουμε την ομάδα δημοτών του Θερμαϊκού που πήραν την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης

Την παρακάτω διαμαρτυρία διάβασε η κα Ζωή Περάκη.



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΕΜΕΙΣ οι απλοί πολίτες του

Δήμου Θερμαïκου εκφράζουμε την οδύνη και τον αποτροπιασμό μας για την εγκληματική αμέλεια και την κρατική αδιαφορία που οδήγησε στον θάνατο τόσων ανθρώπων στο πρόσφατο σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ με πόνο και οργή στο γεγονός πως η πλειοψηφία των νεκρών ήταν νέα παιδιά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Ελληνική Δικαιοσύνη την πλήρη έρευνα, εκδίκαση και τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τους διαβεβαιώνουμε ότι η τραγωδία αυτή δεν θα ξεχαστεί .



Έκκληση απηύθυναν εργατικά σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και Σύλλογοι Γυναικών, με εκπρόσωπό τους, για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τετάρτης 8/3 στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για την πορεία διαμαρτυρίας με κύριο σύνθημα "ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ -ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ" προς τον ΟΣΕ.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.