Την άποψη πως πρέπει να “να καθίσουν στο σκαμνί οι κυβερνώντες” και πως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες τόσο σε αυτούς όσο και τους κυβερνήσαντες, εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του 23χρονου που σκοτώθηκε στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, «η άποψή μου είναι ότι πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί οι κυβερνώντες. Δεν επιτρέπεται ο κ. Μητσοτάκης να καθοδηγεί τη δικαιοσύνη πώς θα ερευνήσει την υπόθεση για την οποία ο ίδιος είναι ένοχος. Δεν επιτρέπεται ο κ. Τσίπρας να εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες να δώσει αίμα για την υπόθεση για την οποία είναι ο ίδιος συνένοχος. Αν δεν υπάρξουν ευθύνες στους κυβερνώντες και στους κυβερνήσαντες, αν όλοι αυτοί που έβαλαν τον σταθμάρχη και τους άλλους σταθμάρχες, και τον επιθεωρητή και τον κάθε κρίκο της αλυσίδας στη θέση του, αν όλοι αυτοί οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έλεγαν στον κόσμο να μπαίνει στα τρένα γιατί αν του έλεγαν την αλήθεια δεν θα έμπαινε ο κόσμος στα τρένα, αν όλοι αυτοί δεν ελεγχθούν και αν συνεχίσουν να διεκδικούν να κυβερνούν και να διαφεντεύουν τη χώρα μας, τότε η κοινωνία μας δεν έχει καμία ελπίδα».

Παράλληλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές για τις «συγγνώμες» που ακούστηκαν από τους κυβερνώντες αλλά και για το γεγονός πως ο Κώστας Καραμανλής προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για βουλευτής.

«Η δικαιοσύνη οφείλει να αρθεί στο ύψος της και τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να αρθούν στο ύψος τους. Συγγνώμη δεν είναι συγγνώμη λάθος, συγγνώμη και πάμε παρακάτω και αναλαμβάνω την ευθύνη δεν είναι παραιτούμαι και ξαναδιεκδικώ οφφίκια. Συγγνώμη θα πει αποσύρομαι και ως προς τη Δικαιοσύνη αυτή η ανάληψη ευθύνης και αυτή η συγγνώμη, όσο υποκριτικά και αν διατυπώθηκε, θα πρέπει να αξιολογηθεί ποινικά», υπογράμμισε.

Όπως είπε η δικηγόρος της οικογένειας του 23χρονου που σκοτώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών, κάποιοι προσπαθούν ακόμη και σήμερα να θάψουν το έγκλημα των Τεμπών και οι πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος, το οποίο έχει αποκαλυφθεί με τον πιο κυνικό τρόπο, να κατηγορούν ο ένας τον άλλον και να τζογάρουν προεκλογικά πάνω στους θανάτους των νέων ανθρώπων που τους δολοφόνησε ένα σύστημα στο οποίο συμμετέχει η σημερινή κυβέρνηση, η προηγούμενη και η παραπροηγούμενη»
«Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν, οι υποκριτικές συγγνώμες και τα κροκοδείλια δάκρυα δεν πείθουν κανένα»

«Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν, οι υποκριτικές συγγνώμες και τα κροκοδείλια δάκρυα δεν πείθουν κανένα» τόνισε επίσης η δικηγόρος της οικογένειας του 23χρονου.

«Ο κόσμος δίκαια εξεγείρεται και απορρίπτει αυτό το πολιτικό σύστημα και ζητά κάτι που έχει λείψει πάρα πολύ από αυτόν τον τόπο, ζητά δικαιοσύνη. Εάν στην υπόθεση των Τεμπών δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, κλωνίζεται συθέμελα όλη η ύπαρξη της κοινωνίας μας», δήλωσε επίσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.