Οργή και αγανάκτηση έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, η ανεπάρκεια και η απραξία του κυρίου Δημάρχου,που είχαν ως αποτέλεσμα την απογραφή του πληθυσμού του Δήμου Θερμαϊκού, μειωμένου κατά 10% σε σχέση με το 2011.

Κι αυτό γιατί η τραγική αδιαφορία του και η ανικανότητα του να υποστηρίξει τη διαδικασία της τελευταίας απογραφής, θα έχουν δραματικές συνέπειες σε θέματα δημοκρατικής εκπροσώπησης, ενώ θα περιοριστούν δραστικά οι πηγές χρηματοδότησης του Δήμου. Συνέπειες που θα ακολουθούν τον τόπο για ολόκληρη την επόμενη δεκαετία.

Το εξοργιστικό όμως είναι ότι ο Δήμος μας θα γίνει φτωχότερος σε πολλά επίπεδα, όχι γιατί μειώθηκε πραγματικά ο πληθυσμός του, αλλά γιατί ο κύριος Δήμαρχος δεν έκανε τη δουλειά του!

Και τώρα κρύβεται από τους πολίτες, ώστε να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις…

Όπως έχουμε γράψει και τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής του 2021, ο Δήμος Θερμαϊκού αριθμεί 45.521 κατοίκους. Το 2011, στην προηγούμενη απογραφή αριθμούσε 50.264 κατοίκους.

Πέφτοντας κάτω από «το φράγμα» των 50.000 κατοίκων που ορίζει ο νόμος, χάνει από τώρα και κάθε χρόνο για την επόμενη δεκαετία, 1 εκατομμύριο ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), τη σταθερή δηλαδή οικονομική υποστήριξη του κράτους προς τους Δήμους όλης της χώρας. Συνολικά 10 πολύτιμα εκατομμύρια ευρώ.

Ταυτόχρονα περιορίζονται δραματικά, οι δυνατότητες του Δήμου μας να εξασφαλίσει κονδύλια για έργα και δράσεις τα επόμενα χρόνια από ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα.

Επιπλέον, η μείωση του πληθυσμού, σηματοδοτεί αριθμητική συρρίκνωση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ΄επέκταση της δυνατότητας ισχυρής δημοκρατικής εκπροσώπησης της κοινωνίας σε αυτό. Από 33 Δημοτικούς Συμβούλους σήμερα, θα περιοριστεί στους 29 Δημοτικούς Συμβούλους και θα μειωθούν κατά δύο οι Αντιδημαρχίες.

Η ανεπάρκεια του κυρίου Δημάρχου είναι η αιτία που μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Επειδή:

Δεν βοήθησε τους απογραφείς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, παρέχοντας τους ευκολίες, μέσα και χρήσιμες πληροφορίες, ώστε να μετακινηθούν σε όλα τα σημεία του Δήμου και να απογράψουν στο σύνολο των κατοίκων.

Δεν παρακολούθησε ως όφειλε τη διαδικασία της απογραφής, ώστε να βεβαιωθεί ότι τα συνεργεία πέρασαν από όλα τα σπίτια. Την περίοδο εκείνη υπήρξαν πολλά παράπονα από πολίτες ότι περίμεναν τους απογραφείς, αλλά αυτοί δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Ολόκληρες γειτονιές δεν απογράφηκαν, αλλά ο κύριος Δήμαρχος δεν έδωσε καμιά σημασία.

Επιπλέον ψεύδονται με θράσος. Ξεχνούν ότι λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού, προβλέφθηκε και η ηλεκτρονική απογραφή του πληθυσμού μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής εφαρμογής (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή). Που ήταν η εκστρατεία ενημέρωσης που όφειλε να κάνει για να ενημερώσει ότι η απογραφή ήταν προς όφελος όλων μας;

Η απάθεια του κυρίου Δημάρχου, είναι η αποκλειστική αιτία για τα δεινά των επόμενων χρόνων.

Γιατί άραγε υπάρχει Δήμαρχος που αγαπάει και νοιάζεται τον τόπο του, που έχει όραμα και πρόγραμμα, ο οποίος να υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου του με τέτοιο τρόπο;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.