Η ανακοινωθείσα από τους συγγενείς θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, σημερινή συγκέντρωση στη Λάρισα και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, είναι η αιτία που η Ζωή Κωνσταντοπούλου τροποποίησε το πρόγραμμά της, ανέβαλε την επίσκεψή της στη Βόλβη και έσπευσε να βρεθεί κοντά στους εκπροσώπους - συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος.

Η Ζωή έχει καταγγείλει τις ευθύνες διαχρονικά των διεφθαρμένων κομμάτων που οδήγησαν στη μεγάλη τραγωδία και στην απώλεια των 57 ψυχών και θα παραβρίσκεται στη διαμαρτυρία στο πλευρό των θυμάτων και των συγγενών τους.

«Να σφραγιστεί ο σιδηρόδρομος και να σταματήσουν τα δρομολόγια, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα εκσυγχρονισμού του και να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφάλειας, να κληθούν σε ανάκριση και να προφυλακιστούν όλοι οι υπεύθυνοι των εταιρειών που σχετίζονται με τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, να δεσμευτούν όλα τα κόμματα ότι θα φέρουν με τη μορφή του κατεπείγοντος, όταν ανοίξει ξανά η Βουλή, το θέμα του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρόμου, να αναβαθμίσει ο ανακριτής τις κατηγορίες σε κακουργήματα και να δοθούν σε σταθμούς και αμαξοστοιχίες τα ονόματα των νεκρών του δυστυχήματος των Τεμπών», είναι μερικά από τα αιτήματα που έχουν καταθέσει στο δημόσιο διάλογο συγγενείς των θυμάτων στο έγκλημα των Τεμπών που ξεκίνησαν σειρά εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα για να μην ξεχαστεί το έγκλημα και να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στην πλατεία του ΟΣΕ στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι εκπρόσωποι των συγγενών των θυμάτων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης επίσημης ίδρυσης του συλλόγου τους, με την επωνυμία «Τέμπη 2023» δεν έκρυβαν την οργή τους για το έγκλημα και τόνισαν ότι μετά τη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία στις Σέρρες, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής, υπουργός Μεταφορών τη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος, διεκδικεί και πάλι την ψήφο του ελληνικού λαού στις προσεχείς εκλογές.


Η επικεφαλής της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ σε επόμενη άνοδό της στη Θεσσαλονίκη θα συνδυάσει την περιοδεία στο Δήμο Βόλβης.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.