Καταιγίδα πλειστηριασμών σε ιδιωτικά και δημοτικά ακίνητα σε Δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης.

Έρχονται ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΡΕΣ.
Η μεγαλύτερη στην ιστορία βίαιη ΑΡΠΑΓΗ ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας είναι σε εξέλιξη και πρόκειται να επιταχυνθεί αμέσως μετά τις εκλογές.

Περισσότερα από 200.000 ακίνητα πρόκειται και βγυν στο σφυρί, κατά εκτιμήσεις των ειδικών πριν το τέλος του χρόνου.

Μόνο στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού τους επόμενους δύο μήνες 52 ιδιωτικές περιουσίες, κυρίως ανθρώπων με χαμηλά έως ανύπαρκτα εισοδήματα πρόκειται να αλλάξουν χέρια, αν δεν υπάρξει κάποια τροποποιητική νομοθεσία από τη νέα Βουλή που να σταματήσει  αυτή την λαίλαπα. Η πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για διαγραφή χρεών και προστασία από τις κατασχέσεις με αποκάλυψη του ρόλου τους και την εναντίωση στα funds, μπορεί να δώσει απάντηση στην τεράστια αυτή αρπαγή. Αρκεί οι νομοθετικές πρωτοβουλίες να ενισχυθούν από κινηματικές δράσεις.

Παράλληλα έχει ανακοινωθεί πως επισπεύονται οι διαδικασίες με ηλεκτρονικές δημοπρασίες από το ΤΑΙΠΕΔ, για σαράντα δύο ακίνητα, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Αuction, από τα οποία δέκα οικόπεδα είναι δημοτική περιουσία και βρίσκονται στους Νέους Επιβάτες του δήμου Θερμαϊκού. Άλλα 19 ακίνητα  είναι του Δήμου Θέρμης (Άνω Σχολάρι, Τρίλοφο και Καρδία) και άλλα 10 στον Δήμο Χαλκηδόνας (Νέα Αγχίαλο). 

Δεν ακούσαμε την δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις (κατά τα άλλα λαλίστατους όλους) να παίρνουν θέση και να πληροφορούν τους δημότες πως βρέθηκε στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ δημοτική περιουσία.

Και φυσικά αναμένεται μετά τις εκλογές να δημοσιευτεί και ο διαγωνισμός για το ξεπούλημα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.

Δεν ξέρουμε τα αντανακλαστικά που θα αναπτύξει η τοπική κοινωνία αλλά πιθανολογείται πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από την Πρωτοβουλία "Σώστε το Κάμπιγκ" που ίσως θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε "Σώστε την Ιδιωτική και Δημόσια Περιουσία".
 

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.