Την Κυριακή 25/6 την ημέρα των εκλογών, την ώρα της καταμέτρησης οι παραβρισκόμενοι σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου των Ν. Επιβατών, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα ακόμα τραγικό περιστατικό σε σχολική μονάδα. Την στιγμή που έκλεισε η πόρτα της αίθουσας, έπεσε κούφωμα- παράθυρο πάνω σε θρανίο μαθητή. Για άλλη μια φορά έρχονται στο μυαλό μας ,οι γνωστές φράσεις «πάμε και όπου βγει», «τυχεροί ήμασταν», «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα» κτλ.

Το 2023 έχουν γίνει καθημερινότητα στα σχολεία μας: σοβάδες πεταμένοι πάνω στις έδρες των εκπαιδευτικών, τοίχοι γκρεμισμένοι, πόρτες και παράθυρα χαλασμένα που πέφτουν, ή , στη χειρότερη, κλείνουν δάχτυλα μαθητών, σχολικά κτήρια τριαντακονταετίας που ψάχνουν ακόμα αδειοδότηση, εκρήξεις στα λεβητοστάσια που κόβουν το νήμα της ζωής μαθητών, αύλιοι χώροι ακατάλληλοι που προκαλούν εκατοντάδες ατυχήματα, σχολικά κτήρια χωρίς ελέγχους στατικότητας ή αντισεισμικής θωράκισης. Αυτή είναι η εικόνα του δημόσιου σχολείου, του σχολείου της εγκατάλειψης. Αυτή λοιπόν είναι η ιεράρχηση της κυβέρνησης για τα σχολεία. Αυτό είναι το "σύγχρονο και αυτόνομο" σχολείο που θέλει να φτιάξει.

Τα πάμπολλα τραγικά περιστατικά στα σχολεία, δείχνουν πραγματικά τη γύμνια πρώτα από όλα της κυβέρνησης και φυσικά και της δημοτικής αρχής για τη λειτουργία των σχολείων. Έχουν εγκληματικές ευθύνες, αφού ήταν θέμα τύχης που δεν είχαμε τραυματισμούς ή χειρότερες εξελίξεις», Τα χρήματα που δίνονται για τις συντηρήσεις δεν καλύπτουν ούτε τα στοιχειώδη. Αυτή την ευθύνη, μαζί με άλλες, θέλει να διώξει η κυβέρνηση από πάνω της φορτώνοντάς την στους γονείς που θα πρέπει να βάζουν το χέρι στην τσέπη ή να αναζητούν χορηγούς. Αλήθεια, πώς θα αξιολογήσει τώρα αυτό το σχολείο ο νέος Υπ. Παιδείας;»

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, συνολικά τον λαό της περιοχής:

· να διεκδικήσει σύγχρονα δημόσια σχολεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του 2023. Οικόπεδα φιλέτα για άλλους σκοπούς ξέρουν γρήγορα να βρίσκουν! Για ανέγερση σχολείου όμως που είναι ανάγκη στην περιοχή …μόνο δικαιολογίες!

· να γίνουν άμεσα τα μέτρα συντήρησης και η μελέτη στατικότητας των κτιρίων, με τον αναγκαίο προσεισμικό έλεγχο.

Με τους αγώνες μας, να τους αποδείξουμε για άλλη μια φορά, ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα φέρει άμεσα το θέμα προς συζήτηση στο Δήμο Θερμαϊκού.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.