Είχαμε γράψει αυτό το άρθρο όταν περιήλθαν σε γνώση μας πληροφορίες, από πολύ έγκυρες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες και η ηγεσία της Πυροσβεστικής και η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να αιτηθεί τη συνδρομή των Ρώσων, γιατί χωρίς τα αεροπλάνα τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες πυρκαγιές.
Η απάντησή του ήταν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, “Ούτε να το συζητάτε”…
25/7/2023

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Εγκληματεί ο Πρωθυπουργός προσωπικά και μαζί η κυβέρνηση και το κόμμα του μη απευθυνόμενος στη Ρωσία να στείλει, έστω και τώρα, ξανά, τα γιγαντιαία πυροσβεστικά αεροσκάφη που βοήθησαν κατά το παρελθόν στις ελληνικές πυρκαγιές τη στιγμή που καίγεται όλη η χώρα και η κρατική μηχανή μοιάζει εντελώς ανήμπορη και ασυντόνιστη.

Δεν είναι δυνατό να καίγεται όλη η χώρα και να μη χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Εγκληματούν επίσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (αν αυτό το πράγμα μπορεί να θεωρηθεί αντιπολίτευση) που δεν τολμάνε να το ζητήσουν και να πιέσουν την κυβέρνηση, ενδιαφερόμενα περισσότερο για τις σχέσεις τους με την Πρεσβεία παρά για τη σωτηρία της χώρας. Εγκληματούν και οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που δεν βγαίνουν να το ζητήσουν. Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι.

Δεν γνωρίζουμε αν η Μόσχα θα ανταποκριθεί με δεδομένη την πολιτική Μητσοτάκη κατά της Ρωσίας. Ελπίζουμε ότι θα το κάνει, ελπίζουμε ότι διατηρεί μια συμπάθεια προς τον ελληνικό λαό με τον οποίο συχνά βρέθηκε να μάχεται από το ίδιο χαράκωμα, όπως στη διάρκεια του αντιφασιστικού πολέμου. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχουν δικαίωμα οι διοικούντες (και καταστρέφοντες) την Ελλάδα, να αφήσουν όλη τη χώρα να καεί, να μη χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο στη διάθεσή τους, μόνο και μόνο για να μη πέσει το γόητρό τους και για να μη χαλάσουν τις σχέσεις με τους υπερατλαντικούς προστάτες τους.

Το πρόβλημα του εμπρησμού όλης της χώρας, μετά την κατάρρευση των σιδηροδρόμων και του ΕΣΥ, ρίχνει ένα ανελέητο φως στο που ακριβώς βρίσκεται η χώρα, στο έλεος κυριολεκτικά μικρών, μεγάλων και πολύ μεγάλων συμφερόντων, πόσο κοντά δηλαδή στη γενική κατάρρευση και εσωτερικά και εξωτερικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.