Ζούμε σε μια περίοδο όπου τα ήδη διογκωμένα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο κάτω από το βάρος του πληθωρισμού που περιορίζει την κατανάλωση στο ελάχιστο. Μεγαλώνουν κάτω από το βάρος του δυσθεώρητου κόστους των μετακινήσεων με την βενζίνη στην αντλία να αγγίζει ή και να ξεπερνάει τα δύο ευρώ το λίτρο. Τα χρέη των ελεύθερων επαγγελματιών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία διογκώνονται συνεχώς κάτω από το βάρος της άδικης υπερφορολόγησης και παράλληλα η κυβέρνηση τους στοχοποιεί για άλλη μια φορά ως υπαίτιους της φοροδιαφυγής και διαλαλεί ανελέητο κυνήγι μαγισσών.

Προ των πυλών επίσης, βρίσκεται μια νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, όπως διαπιστώνουν οικονομικοί αναλυτές και διεθνή κέντρα σχεδόν ομόφωνα, πιθανά βαθύτερη από την προηγούμενη, με πολύ σοβαρές συνέπειες για τους εμπόρους και επαγγελματίες όποτε ξεσπάσει και πολλές οικονομίες βρίσκονται ήδη σε τροχιά ύφεσης.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που γεννά ανασφάλεια και είναι πηγή δεινών και λουκέτων, ο Επαγγελματικός Σύλλογος Θερμαϊκού ως όργανο των Εμπόρων και Επαγγελματιών της περιοχής, οργανώνει «συνάντηση με τους υποψηφίους επικεφαλής και των τριών παρατάξεων» όπως αναφέρει η ανακοίνωσή του. Φανταζόμαστε , (τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε) , ότι η διοίκηση του Συλλόγου δεν ξέχασε σκόπιμα την παράταξη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ με επικεφαλής τον Στεφανίδη Κοσμά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν - και με την έδρα που είχε στο προηγούμενο Δ.Σ με την Ντίνα Μώραλη, άλλα και στους καθημερινούς αγώνες - ότι είναι δίπλα στον μικρό επαγγελματία, ότι αναδεικνύει τα προβλήματα του λαού και τις βαθύτερες αιτίες τους, και πάντα, ακούραστα δείχνει το δρόμο τις διεκδίκησης και της πάλης. Οι βαθύτερες αυτές αιτίες είναι βέβαια οι πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά, και στηρίζονται απαρέγκλιτα από την μία ή την άλλη διοίκηση του Δήμου. Πολιτικές που οδήγησαν στον περιορισμό του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, και στον άνισο ανελέητο ανταγωνισμό των μικρών επαγγελματιών με τους τεράστιους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε τους μικρούς επαγγελματίες της περιοχής μας να δυναμώσουν στην κάλπη την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ως την μόνη φιλολαϊκή αντιπολίτευση και σε Δήμο και Περιφέρεια, ικανή να στηρίξει τις διεκδικήσεις τους και να αναδείξει τις αιτίες των προβλημάτων τους.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.