Προσπαθώ από απόσταση και με νηφαλιότητα να παρακολουθήσω τον προεκλογικό αγώνα για την ανάδειξη δημάρχου στον Δήμο Θερμαϊκού.
Μετά την πρώτη Κυριακή, που έδωσε την δυνατότητα διεκδίκησης της δημαρχίας στο Θοδωρή Τζέκο που για περίπου 200 ψήφους πήρε την δεύτερη θέση βγάζοντας εκτός τον συνδυασμό του Γιάννη Μαυρομάτη, παρατηρώ μια όξυνση της εκλογικής μάχης κυρίως με χτυπήματα κάτω από τη μέση αλλά και αμφίσημες δηλώσεις κομματικών παραγόντων που παραφράζονται κατά το δοκούν από τα δύο στρατόπεδα, στην προσπάθειά τους για επικράτηση. Μια τέτοια δήλωση έγινε από εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που βλέποντας φως είπε να μπει. Διαπιστώνοντας μετά τον πρώτο γύρο την δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για τους δεξιούς δημάρχους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, όπως αυτή καταγράφηκε στις κάλπες, είπε να "ρεφάρει" τα απελπιστικά ποσοστά συνδυασμών που υποστήριξε το κόμμα του, δίνοντας οδηγίες καταψήφισης του δεξιών ψηφοδελτίων μήπως και εισπράξει το αρνητικό γι'αυτά αποτέλεσμα. Αυτό το λανσάρουν κάποιοι ως "Τζέκος – ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Με τη “βούλα” του Σ. Φάμελλου" μιλώντας και γράφοντας για "γραμμή" στους ψηφοφόρους. Δεν ξέρω ποιον πραγματικά βοηθάει αυτό.

***********

Μια ανάρτηση του πρώην Δημάρχου Περαίας, του Αντώνη Ματζάρη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι αυτό γιατί με αφορμή μια διένεξη μας αποκαλύπτει μαι παλιά ιστορία που αναφέρεται σε δημοτικό σύμβουλο και έχει να κάνει με το πως κρίνει κανείς τον ρατσισμό.
Την αναδημοσιεύουμε:


Σαν παραμύθι
Μια φορά και ένα καιρό στο τέλος της δεκαετίας του 1990 υπήρχε ένας πρόεδρος κοινότητας που αγαπούσε όλο τον κόσμο του χωριού του. Μια μέρα ήλθε και το βρήκε ένα αδύνατο συνεσταλμένο παλικάρι και του ζήτησε να το βοηθήσει. Αυτό το παλικάρι ήταν Άραβας από τη Λιβύη και είχε τελειώσει γιατρός. Αυτός ο πρόεδρος που σε όλη του τη ζωή αγωνιζότανε για την ισότητα των λαών, τον αγκάλιασε με αγάπη, χωρίς να λάβει υπόψη ότι ήταν Άραβας, και τον έβαλε να είναι παιδίατρος στους παιδικούς σταθμούς της κοινότητας. Έκτοτε και όσο διάστημα ο Πρόεδρος ήταν στην εξουσία αυτό το παλικάρι με το γνωστό αραβικό τρόπο του εξεδήλωνε με κάθε ευκαιρία την ευγνωμοσύνη του. Πέρασαν τα χρόνια και αυτό το παλικάρι ρίζωσε στον τόπο μας έγινε από ότι έμαθα και καλός γιατρός έκανε οικογένεια και αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική. Στο μεταξύ ο παλιός Πρόεδρος θέλησε να κατέβει στον πολιτικό στίβο και αυτό δεν άρεσε στο παλικάρι και σε μια τελευταία του ανάρτηση ο ευεργετηθείς στράφηκε σαυτόν που τον ευεργέτησε και τον στόλισε με αρκετά υβριστικά επίθετα ένα από τα οποία ήταν ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ.
Ο ιωσήφ Μισελέμης αποκάλεσε τον Αντώνη Ματζάρη ρατσιστή.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.