ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Θερμαϊκού, στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές στις 8/10/2023. Όλους αυτούς που έκαναν το βήμα – αρκετοί απ’ αυτούς για πρώτη φορά – και ανέδειξαν την Λαϊκή Συσπείρωση σε τρίτη δύναμη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Που ενίσχυσαν σημαντικά το ψηφοδέλτιο της και στον Θερμαϊκό φέρνοντάς την στην τρίτη θέση σε ψήφους και στην περιοχή μας, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 2,1 % σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές του 2019, αλλά και περεταίρω ενίσχυση σε ψήφους σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Επιβεβαιώνονται μέσα από το αποτέλεσμα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης οι θετικές διεργασίες που καταγράφηκαν και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Επιβεβαιώνεται ότι αργά αλλά σταθερά δυναμώνει ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, παρά τον γενικότερο αρνητικό συσχετισμό που συνεχίζει να υπάρχει.

Μέρος αυτού του αρνητικού συσχετισμού είναι και ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος, που κόντρα στην όποια βούληση εκφράζεται από τον λαό στην κάλπη, κλέβει έδρες από τις μικρότερες παρατάξεις για να πριμοδοτήσει τις μεγαλύτερες. Έτσι η Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού, παρ’ ότι κράτησε το ποσοστό που είχε στο Δήμο και στις προηγούμενες εκλογές , χάνει την έδρα που κατείχε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι χαρακτηριστικό της διαστρέβλωσης της βούλησης όσων ψήφισαν την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο, ότι στις προηγούμενες εκλογές με το ίδιο ποσοστό η Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού βρέθηκε μία ανάσα από την εκλογή δεύτερου συμβούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού, ενώ τώρα, με αυτόν τον νόμο που είναι σε ισχύ χάνει και την έδρα που κατείχε.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόνισε τον πολιτικό χαρακτήρα των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, κόντρα στην προσπάθεια των παρατάξεων να δώσουν σ’ αυτές τις εκλογές έναν χαρακτήρα επίλυσης των μικρότερων προβλημάτων που απασχολούν τοπικά τις κοινωνίες.

Έχουμε δείξει ότι τα προβλήματα της ζωής και της καθημερινότητας του λαού μας δεν χωρίζονται σε τοπικά και κεντρικά, και είναι όλα αποτέλεσμα των ίδιων αντιλαϊκών πολιτικών. Ότι κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι το σύνολο των προβλημάτων.

Έχουμε αναδείξει ότι οι Περιφερειακές και Δημοτικές διοικήσεις ως τμήμα του αστικού κράτους, βρίσκονται απέναντι στα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Ότι είναι κρίκοι στην εφαρμογή των κεντρικών πολιτικών στις τοπικές κοινωνίες, και μάλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο.

Οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές που επάνδρωσαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης Θερμαϊκού θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο μέτωπο της διεκδίκησης της ικανοποίησης των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων ποιο αποφασιστικά. Θα συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε με τις πολιτικές που βάζουν τις ζωές μας στο ζύγι κόστους – οφέλους, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της περιοχής μας και να διεκδικούμε τη λύση τους, με περισσότερο πείσμα και δύναμη.

Καλούμε το λαό της περιοχής μας στον Β’ γύρο, να μην υποκύψει σε ψευτοδιλήμματα. Να μην στηρίξει κανέναν εκφραστή των κυβερνητικών αντιλαϊκών πολιτικών που είναι ήδη αποφασισμένες, και να ψηφίσει λευκό ή άκυρο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.