Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής πολλοί εργάτες της ΒΙΟΜΕ βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα στο εργοστάσιο και άλλοι έξω από αυτό χωρίς πρόσβαση. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τον χώρο προκειμένου το συνεργείο του εργολάβου που έστειλε η νέα ιδιοκτησία του χώρου, να μπορέσει να περιφράξει το μέρος. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες ενέργειες είχαν επιχειρηθεί και τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ μαζί με τους αλληλέγγυους, είχαν καταφέρει να αποτρέψουν αυτήν την ενέργεια.

Πλέον οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ περιορίστηκαν στο «οικόπεδο 60» το οποίο επίσης βρίσκεται υπό κατάληψη στον χώρο, αλλά δεν ανήκει στο fund, καθώς είχε δεσμευθεί στο παρελθόν από το ΙΚΑ λόγω χρεών της προηγούμενης ιδιοκτήτριας εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που το συγκεκριμένο οικόπεδο και το κτίριο εντός του, καταλαμβάνουν πολύ μικρότερη έκταση, έχουν επαρκείς δυνατότητες και για τη συνέχιση της παραγωγής και για την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πλέον όλα τα φώτα πέφτουν στο φεστιβάλ Coopenair που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και μετά τις σημερινές εξελίξεις, η υλοποίησή του αποκτά αναβαθμισμένη σημασία.

Το σωματείο εργαζομένων ΒΙΟΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «με φράχτες ή χωρίς εμείς συνεχίζουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με αυτοδιαχείριση και γι’αυτό σας καλούμε όλους αύριο να έρθετε στο φεστιβάλ από τις 16.00.»

Εκτός αυτών απευθύνουν ένα μήνυμα σε περίπτωση επεισοδίων και συγκρούσεων με την αστυνομία πως «οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι της ΣΕΒΙΟΜΕ έχουν διοργανώσει και φιλοξενήσει εκατοντάδες εκδηλώσεις με δεκάδες χιλιάδες κόσμου και έχουν περιφρουρήσει τον χώρο χωρίς να προκληθεί ποτέ καμιά ένταση, συνεπώς οποιαδήποτε επίθεση στο φεστιβάλ μας θα προέρχεται από την άλλη πλευρά.»

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Σήμερα το πρωί αιφνιδιαστικά ήρθε η νέα ιδιοκτησία, παρουσία εισαγγελέα, με υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΜΑΤ ασφάλεια), μας εγκλώβισαν στο κατειλημμένο κτίριο του ακινήτου 60 αναγκάζοντάς μας να μεταφέρουμε τα πράγματα και περιέφραξαν το χώρο. Μας απείλησαν ότι θα έρθουν με περισσότερες δυνάμεις για να μας εκδιώξουν και από τον χώρο που μας περιόρισαν. Απέκλεισαν όλους τους δρόμους της γύρω περιοχής που οδηγούν στο εργοστάσιο, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε εργαζόμενους, αλληλέγγυους, κατοίκους της περιοχής και όποι@ περνούσε. Απαντάμε ότι με φράχτες ή χωρίς εμείς συνεχίζουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με αυτοδιαχείριση και γι αυτό σας καλούμε όλους αύριο να έρθετε στο φεστιβάλ από τις 16.00. Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι της ΣΕΒΙΟΜΕ έχουν διοργανώσει και φιλοξενήσει εκατοντάδες εκδηλώσεις με δεκάδες χιλιάδες κόσμου και έχουν περιφρουρήσει τον χώρο χωρίς να προκληθεί ποτέ καμιά ένταση, συνεπώς οποιαδήποτε επίθεση στο φεστιβάλ μας θα προέρχεται από την άλλη πλευρά.

Το CoOpenAir festival 2.5, το φεστιβάλ του συνεργατισμού και των συνεργατικών εγχειρημάτων της πόλης, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο οικόπεδο του κατειλημμένου 60. Η πρόσβαση θα γίνεται από την οδό Λητούς (φανάρι Ανωτέρας Σχολής Πολέμου και Σχολείου Ειδικής Αγωγής – Στάση ΒΙΑΜΥΛ / επισυνάπτεται χάρτης).»







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.