Ιδιωτική αεροπορική εταιρία αξίας εκατομμυρίων διασώθηκε με κρατικό χρήμα και το υπουργείο μαζί με τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ το βαφτίζουν κερδοφόρα συναλλαγή.
Τα γεγονότα:

- Το καλοκαίρι του 2021 η αεροπορική εταιρία Aegean ενισχύθηκε με κρατική επιχορήγηση ύψους 120.000.000 για να καλυφθούν οι ζημιές από την πανδημία. Το ελληνικό κράτος ως αντάλλαγμα είχε το δικαίωμα να εξαγοράσει ένα ποσοστό των μετοχών της εταιρίας σε χαμηλή τιμή.

-Χθες ανακοινώθηκε από το υπουργείο ότι θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα και θα αποκτήσει τις μετοχές, έναντι περίπου 33.000.000. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το υπουργείο, η Aegean θα εξαγοράσει αυτές τις μετοχές για να επιστρέψουν στην κατοχή της με περίπου 115.000.000. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι «το όφελος για το Δημόσιο αναμένεται να ανέλθει στα 85 εκατ. ευρώ περίπου».

Με λίγα λόγια, το ελληνικό δημόσιο αρχικά έσωσε την Aegean με 120.000.000 κρατικού χρήματος και στη συνέχεια θα της δώσει άλλα 33.000.000 για το 10% των μετοχών της. Δηλαδή έδωσε πάνω από 150.000.000 και θα πάρει πίσω 115.000.000. Μιλάμε δηλαδή για ζημιά περίπου 35.000.000 για το δημόσιο, η οποία όμως παρουσιάζεται από το υπουργείο οικονομικών και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως κέρδος!

-Σε μια περίοδο όπου η πλειοψηφία του λαού στενάζει από την ακρίβεια και τους μισθούς πείνας, η παιδεία και η υγεία υπο-χρηματοδοτούνται, το ελληνικό κράτος δίνει εκατομμύρια ευρώ για να διασωθούν τα κέρδη ενός κολοσσού όπως η Aegean.

-Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν όταν χρειάζεται να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου αλλά ποτέ για τις λαϊκές ανάγκες.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.