Χθες Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 τιμήθηκε σε ολόκληρη τη χώρα η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944 και η επέτειος της μάχης του Γοργοποτάμου.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής υπήρξε κοινό έργο των Ελλήνων, με μπροστάρηδες το ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ και ΕΠΟΝ αλλά και άλλες αντιστασιακές ομάδες, που αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και ενάντια στο ναζισμό και τον φασισμό. Ο αγώνας αυτός αποτελεί μια ακόμα κορυφαία εκδήλωση για την επιδίωξη του ιδανικού της ελευθερίας.

Η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του ν. 1285/1982 την επέτειο της μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης, ως έμπρακτη απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά στον αγώνα για την ελευθερία.
Σε όλη την Ελλάδα υπήρξαν εορτασμοί για την εκδήλωση μνήμης που περιλάμβαναν δοξολογίες, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων.

Η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ τιμώντας τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης συμμετείχε στις εκδηλώσεις και κατέθεσε στεφάνια στα κατά τόπους μνημεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Σέρρες.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.