Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να λάβουν ένα από τα εμφυτεύματα εγκεφάλου της Neuralink, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Bloomberg που επικαλείται έναν από τους βιογράφους του Έλον Μασκ, την Ashlee Vance.

Η Neuralink, την οποία ίδρυσε ο Μασκ το 2016, δεν έχει ακόμη εμφυτεύσει τη συσκευή της σε άνθρωπο, αλλά σκοπεύει να το κάνει σε 11 άτομα το επόμενο έτος και πάνω από 22.000 έως το 2030, σύμφωνα με τη Vance, η οποία είπε ότι επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας 10 φορές σε διάστημα τριών χρόνων.

Η Neuralink Corp. είναι μια αμερικανική εταιρεία νευροτεχνολογίας που αναπτύσσει εμφυτεύσιμες διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή (BCIs), με έδρα το Fremont της Καλιφόρνια , από το 2022. Ιδρύθηκε από τον Elon Musk και μια ομάδα επτά επιστημόνων και μηχανικών, η Neuralink ξεκίνησε το 2016 και αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημόσια τον Μάρτιο του 2017.

Από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει προσλάβει αρκετούς νευροεπιστήμονες υψηλού προφίλ από διάφορα πανεπιστήμια.  Μέχρι τον Ιούλιο του 2019, είχε λάβει 158 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση (εκ των οποίων τα 100 εκατομμύρια ήταν από τον Μασκ) και απασχολούσε προσωπικό 90 υπαλλήλων.  Εκείνη την εποχή, η Neuralink ανακοίνωσε ότι εργαζόταν σε μια συσκευή «που μοιάζει με ραπτομηχανή» ικανή να εμφυτεύει πολύ λεπτές (4 έως 6 μm σε πλάτος ) νήματα στον εγκέφαλο και έδειξε ένα σύστημα που διαβάζει πληροφορίες από έναν αρουραίο εργαστηρίου μέσω 1.500 ηλεκτροδίων. Είχαν προβλέψει να ξεκινήσουν πειράματα με ανθρώπους το 2020,   αλλά έκτοτε έχουν μεταφέρει αυτήν την πρόβλεψη για το 2023. 
Από τον Μάιο του 2023, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσε έγκριση στη Neuralink να ξεκινήσει δοκιμές της συσκευής της σε ανθρώπους.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.