Η 1η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Θερμαϊκού (αντικατάσταση της Οικονομικής Επιτροπής) με τις εισηγήσεις της διοίκησης, και πολύ περισσότερο με τις αποφάσεις της λόγω πλειοψηφίας στη σύνθεσή της, έφερε την  πρώτη ρήξη της με την αντιπολίτευση.
Αύξηση των δημοτικών τελών κατά 9 % και αύξηση κατά 50% των τελών ενοικίασης κοινοχρήστων χώρων από τους επαγγελματίες κύρια της εστίασης.
Οποιαδήποτε αύξηση που επιβαρύνει τον δημότη δεν μπορεί να είναι αρεστή, ιδιαίτερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό να καλπάζουν. Και η γκρίνια ξεκινά, με πάρτι αντιδράσεων στο διαδίκτυο από κατοίκους, υποστηρικτές ένθεν και κείθεν.

Ο δήμαρχος διατείνεται πως ήταν αναπόφευκτη η αύξηση (που την χαρακτηρίζει την μικρότερη δυνατή) και μάλιστα τονίζει πως θα επομιστεί με περιστολή δαπανών και κάλυψη την αλλαγή της τιμολογιακής επιβάρυνσης που καλείται να επωμιστεί από τον Φορέα Διαχείρισης Αποριμμάτων και των τελών ταφής.

Για άσχημο ξεκίνημα κατηγορεί την διοίκηση Τζέκου ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής που τον καλεί να μειώσει το κόστος των τελών καθαριότητας, συμβουλεύοντάς τον να εκμεταλλευτεί τα νέα αποριμματοφόρα που πρόσθεσε στον δημοτικό στόλο, που όμως ο ίδιος δεν έκανε, αφού η φαραωνικές συμβάσεις με ιδιώτες επιβάρυναν και στην δημαρχία του την τσέπη των δημοτών.

Διαβάστε και δείτε στα σχετικά βίντεο, τις απόψεις διοίκησης και αντιπολίτευσης για το θέμα:

Η δικαιολόγηση των αυξήσεων από τον δήμαρχο Θερμαϊκού


Με συνετή και ορθολογική οικονομική διαχείριση η νέα διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού προχωρά το 2024 σε μια αναγκαία αύξηση των δημοτικών τελών μόλις κατά 9% παρόλο που παρέλαβε ελλείμματα ετών στον τομέα της καθαριότητας (μόνο για το 2023 έλλειμμα 1,4 εκ ευρώ).
Η αύξηση αυτή πιθανότατα είναι η μικρότερη μεταξύ όλων των Δήμων που θα προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών τους.
Ο Δήμος Θερμαϊκού θα απορροφήσει όλο το επιπλέον κόστος που προκύπτει από 1ης Ιανουαρίου 2024 εξαιτίας της ανοδικής αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) και του τέλους ταφής απορριμμάτων.
Η αύξηση αυτή ισοδυναμεί με κάτι παραπάνω από ένα Ευρώ το μήνα για ένα νοικοκυριό με κατοικία 80-100 τμ.



Η θέση του Γιώργου Τσαμασλή

Με το καλημέρα η διοίκηση του κυρίου Τζέκου αυξάνει τα δημοτικά τέλη 10% για τα νοικοκυριά και κατα μέσο όρο 50%για τα καταστήματα,ο κύριος Τζέκος προεκλογικά υποσχόταν και άλλη μείωση των δημοτικών τελών και κατηγορούσε εμάς ότι μειώσαμε μόνο 20% μέσα στην τετραετία,γιατί κύριε Τζέκο αυξάνετε τα δημοτικά τέλη και επιβαρύνετε μέσα στην Φτώχεια και την ακρίβεια τον πολίτη του Θερμαϊκού;αφού μπορείτε όπως άλλωστε και δεσμευτήκατε να μειώσετε άμεσα την εργολαβία της καθαριότητας κατά 600.000 € και αφού μάλιστα φρόντισε η δικιά μας διοίκηση να σας δώσει άλλα τέσσερα καινούργια (σύνολο 10) απορριμματοφόρα,πρέπει να αναλάβετε μέρος της αποκομιδής με ίδια μέσα.
Αντί να μειώσετε το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητός αυξάνετε τα δημοτικά τέλη,εύκολη λύση,που επιβαρύνει όμως τα νοικοκυριά χωρίς να τους δίνετε καμία πρόσθετη υπηρεσία και όταν μάλιστα κατά την σημερινή συνεδρίασή ο αντιδήμαρχος οικονομικών επιβεβαιώνει το πλεόνασμα στο προϋπολογισμό των δημοτικών τελών να υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια €.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Αυτός που μιλάει στο βίντεο θυμίζει τον τζέκο από την μύτη και κάτω. Αυτός στην φωτο πάλι θυμίζει τον τσαμασλή από το στόμα και πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.