Απολογήθηκε για απιστία που αφορά έργο του 2017 με την προμήθεια λαμπτήρων αξίας 3,6 εκατομμυρίων ευρώ - Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, αρνήθηκε την κατηγορία


Εξηγήσεις για το έργο προμήθειας λαμπτήρων στον δήμο Θερμαϊκού έδωσε το μεσημέρι στον ανακριτή ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης που κατηγορείται για κακουργηματική απιστία, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει την περίοδο εκείνη.

Σύμφωνα με αυτές, οι λαμπτήρες τύπου led που είχαν αγοραστεί για να τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους χώρους κόστισαν περίπου τριπλάσια τιμή απ' ό,τι λαμπτήρες ίδιου τύπου τους οποίους προμηθεύτηκαν άλλοι δήμοι. Μαζί του κατηγορούμενοι είναι και έξι ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι της περιόδου εκείνης οι οποίοι στελέχωναν την οικονομική επιτροπή. Οι τρεις έχουν απολογηθεί και επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ άλλοι τρεις αναμένεται να απολογηθούν την προσεχή εβδομάδα.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες συμβούλων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις οποίες, στο έργο με τίτλο «εξοικονόμηση ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό με την προμήθεια φωτιστικών και λαμπτήρων τύπου Led που δημοπρατήθηκε το 2017 έγιναν αδικαιολόγητες υπερβάσεις στις αγορές. Το κόστος του έργου έφτασε τα 3.632.000 ευρώ και αφορούσε την αλλαγή του φωτισμού σε 5.000 φωτιστικά και 10.000 λαμπτήρες του δήμου Θερμαϊκού.

Στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν βάσει των εισηγήσεων της αρμόδιας υπηρεσίας και έτσι εγκρίθηκαν από την οικονομική επιτροπή του δήμου, τα μέλη της οποίας είναι κατηγορούμενα. Ακόμη τόνισε πως η μελέτη εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, επομένως ο ίδιος δεν είχε κανέναν λόγο να έχει οποιαδήποτε αμφιβολία. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν στις απολογίες τους και οι κατηγορούμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Αν αποδειχθεί η ενοχή τους, ασκαρδαμυκτί στην φυλακή και δήμευση περιουσιών ομού και μηδενός εξαιρουμένου λαμόγιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.