Απέφυγε τη σύγκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η νέα διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού στην προσπάθειά της να αποστασιοποιηθεί από προηγούμενες - προεκλογικές θέσεις του Δημάρχου σχετικά με την εκποίηση και τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.
Έτσι αν και είχε γίνει αρχικά αποδεκτό το αίτημα της Πρωτοβουλίας Πολιτών "Σώστε το κάμπινγκ" για πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης με μοναδικό θέμα την εκποίηση του κάμπινγκ, ο δήμαρχος τελικά κάλεσε σε ενημερωτική συνάντηση (άτυπη) ώστε να μη ληφθεί απόφαση για το θέμα.
Παρ'όλα αυτά όμως οι δημότες κατέκλυσαν την αίθουσα και έγινε μια γόνιμη συζήτηση.


Εισήγηση έγινε από το μέλος της Πρωτοβουλία Πολιτών "Σώστε το κάμπινγκ" Σπύρο Κουζινόπουλο ο οποίος με σοβαρά επιχειρήματα απέδειξε την προχειρότητα με την οποία καταρτίστηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που στην προθυμία των μελετητών της και κυρίως των "οδηγιών" των εντολέων της δεν έλαβε υπόψη της την τραγική κατάσταση των δικτύων ύδρευσης κι αποχέτευσης της περιοχής αλλά κυρίως την επιβάρυνση του απαρχαιομένου και ανθρωποκτόνου οδικού δικτύου.
Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε, αυτό που είναι πλέον πανκοίνως γνωστό σχετικά με τον επιχειρηματία που κινεί τα νήματα προκειμένου να περιέλθει στην κατοχή του ο υπέροχος - αν και κατά σύστημα απαξιωμένος - χώρος που είναι μοναδικός σε ομορφιά   σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη.Ούτε μπορεί να παρασιωπηθούν οι αβανταδόρικες τοποθετήσεις για την εκποίηση που θα επιφέρει δήθεν ανάπτυξη στον τόπο, όταν θα αναγερθεί εξαόροφο ξενοδοχείο και προβλέπεται να κατασκευαστούν πολυτελείς βίλες σε ένα κατά πάσα πιθανότητα περίκλειστο τουριστικό χωριό.
Είναι γεγονός ότι κάποιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες από την Αγία Τριάδα είναι πεπεισμένοι πως θα δοθεί διέξοδος στην χρόνια υπανάπτυξη του άλλοτε κραταιού τουριστικού χωριού με την παραχώρηση στον επιχειρηματία. Νομίζουμε πως αποτελεί φενάκη αυτή τους η πεποίθηση που τους οδηγεί εκεί η συστηματικά σχεδιασμένη υποβάθμιση του χώρου και η μετατροπή του σε σκουπιδότοπο και τόπο παραβατικών δραστηριοτήτων.

Το μέλος της Πρωτοβουλίας "Σώστε το Κάμπινγκ" Χρήστος Ιβάνοβιτς κάλεσε να απορριφθούν οι δεσμεύσεις των μνημονίων που οδηγούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που επωφελούνται οι δανειστές και οι επιτήδειοι επιχειρηματίες.
Ζήτησε από τον Δήμαρχο Θοδωρή Τζέκο να ορίσει συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το κάμπινγκ και να ληφθεί απόφαση άρνησης του δήμου στην εκποίηση και τσιμεντοποίηση. Και θύμησε στον Δήμαρχο τις θέσεις του πριν από ένα χρόνο και ρώτησε τί είναι αυτό που μετά τις εκλογές τους κάνει να αλλάζουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.


Ομολογούμε πως δεν γίναμε σοφότεροι από την τοποθέτηση του Δημάρχου, ο οποίος όμως υποσχέθηκε να σκεφτεί και θα ανακοινώσει την απόφασή του τις προσεχείς ημέρες.

Επιμέρους ζητήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη σχολικών κτιρίων, χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας, παιδικών χαρών κ.α. που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στην έκταση του κάμπινγκ, αν αυτή περνούσε στην κυριότητα του Δήμου, έκαναν επίσης τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Χριστίνα Δεληχρίστου, Σούλα Λιάπη, Κώστας Ιωακειμίδης, Χρήστος Ζαζόπουλος, Άννυ Καραμιχαήλ, Νανά Παναγιώτου, αλλά και άλλοι δημότες όπως η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγίας Τριάδας Κωνσταντίνα Ρομπέση, ο πρώην Πρόεδρος Αγίας Τριάδας, Ηρακλής Μακρής κ.α.

Το βίντεο με αποσπάσματα από τη χθεσινή ενημέρωση επιμελήθηκε ο συνεργάτης μας και πάντα ενεργός πολίτης Γιώργος Νικολαΐδης:




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.