Η καλλιέργεια, η οξύνεια και η ευφράδεια της Μαρίας Καρυστιανού δεν αμφισβητούνται από κανένα. Πάντα κρατούσε αποστάσεις από ακρότητες στις εκφράσεις της και δεν αποκάλυπτε γωνίες στο λόγο της.
Προφανώς, όπως πολλές φορές το έχει δηλώσει, είναι αφιερωμένη πλέον στον αγώνα για την αποκάλυψη των αιτίων που οδήγησαν στο τραγικό έγκλημα των Τεμπών και την συνακόλουθη τιμωρία των ενόχων. Η πρωτοβουλία της άλλωστε με την άρση της ασυλίας των πολιτικών πλησιάζει πλέον τα τρία εκατομμύρια υπογραφές, αποδεικνύοντας πόσο κοντά βρίσκεται με την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Χθες στην κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΕ στον Βόλο θεωρούμε πως η Πρόεδρος των Συγγενών θυμάτων των Τεμπών, έκανε την πρώτη πολιτική της ομιλία και φρόντισε, αν και με περισσή κοσμιότητα, να αποδώσει με πλήρη ακρίβεια τα του καίσαρος τω καίσαρι.
Έτσι δεν έκρυψε λόγια. Δεν δίστασε να περιγράψει με τους σωστούς όρους τη σαπίλα που μας περιβάλλει και μας οργίζει. Στάθηκε με αποφασιστικότητα και μεγάλο θάρρος απέναντι στην διαπλοκή και διαφθορά που ορίζει το καθεστώς, όπως αυτό συγκροτείται από την πολιτική (εκτελεστική και νομοθετική), δικαστική εξουσία αλλά και τη ρυπαρή δημοσιογραφία.
Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό τμήμα της ομιλία και ένα βιντεοσκοπημένο απόσπασμα και δηλώνουμε πως βρισκόμαστε στο πλευρό των γονιών και συγγενών των αδικοχαμένων όπως και των τραυματισμένων συμπολιτών μας.


«Είναι γελοία και ευτελιστική η εικόνα όσων τρέμουν μην χάσουν τα προνόμια και τις θέσεις τους. Οποία κατάντια! Ο Σκοταδισμός και η τυραννία ενδύονται το φιλελεύθερο λαμπερό δημοκρατικό καθεστώς. Μέσα από τηλεοπτικές δηλώσεις υπόλογων πολιτικών και των υποστηρικτών τους δημοσιογράφων. Ανθρωποειδή που φέρουν ένα πτυχίο δημοσιογραφίας αλλά το έχουν μετατρέψει σε κίτρινη και κατάπτυστη φυλλάδα. Αντί να τιμούν το δικαίωμα της ενημέρωσης σκορπίζουν τρόμο και παραπλάνηση. Οι ίδιοι, σε συνέχεια συστρατεύονται πολιτικά μαζί τους. Ολα σβήνουν στο βωμό της διαφθοράς και της εξουσίας.»


 

Η πλήρης ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού εδώ




 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.