ΣΦΑΓΗ!

Μια κωμικοτραγική παράσταση για τη βαρβαρότητα των «πολιτισμένων», βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι


Από τη Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην»


Σάββατο 13 Απριλίου 2024, ώρα 20:00

Δημοτικό Θέατρο Επανομής

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού

Είσοδος ελεύθερη


Η «ΣΦΑΓΗ!» δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας. Ένας καθρέφτης που δείχνει πάντα τον άνθρωπο γυμνό, άσχετα με το πόσα ρούχα και στολίδια, υλικής και πνευματικής φύσης, θέλει αυτός να στολιστεί. Είμαστε βάρβαροι. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αυτό είναι το επαναλαμβανόμενο μήνυμα του έργου. Είναι η φρικαλέα ανισορροπία ανάμεσα στη μικρότητα του ανθρώπου και τις φιλοδοξίες του, ανάμεσα στην υποβόσκουσα βαρβαρότητά μας και τη δυνατότητα της δημιουργίας ενός έργου τέχνης. Όμως, σε τι ωφελεί η τέχνη, αν δεν βελτιώνει το άνθρωπο, αν δεν τον κάνει να αναζητά την τελειότητά του, παρά τον μεταμορφώνει σε όργανο ματαιοδοξίας;

Η παράσταση που ψυχαγώγησε και προβλημάτισε το κοινό όπου κι αν παρουσιάστηκε, ανεβαίνει για μια τελευταία φορά εντός των ορίων του Δήμου Θερμαϊκού, το Σάββατο 13 Απριλίου στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής. Πάντα με ελεύθερη είσοδο και υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού. Μην τη χάσετε!

Υπόθεση:

Tο έργο έχει ως αφορμή τη συμπλοκή δύο εντεκάχρονων παιδιών σε μια πλατεία και περιγράφει τη συνάντηση, σ’ ένα αστικό διαμέρισμα, των δύο ζευγαριών που καλούνται να συζητήσουν τον τσακωμό των παιδιών τους, με τρόπο ώριμο και πολιτισμένο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι γονείς χάνουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συμπεριφέρονται οι ίδιοι σαν «παιδιά». Καθώς κανείς από τους τέσσερις δεν αντέχει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης, οι χαρακτήρες συγκρούονται, εφευρίσκουν συμμάχους και ανακαλύπτουν τον εχθρό στο ίδιο τους το σπίτι. Τελικά θα εκραγούν με κωμικοτραγικό τρόπο, αναδεικνύοντας ως νικητή το θεό της Σφαγής.

Σκηνοθεσία: Γιώτα Αλεξοπούλου

Επιμέλεια σκηνικών/Μουσική επιμέλεια: Γιώτα Αλεξοπούλου

Κοστούμια: «Φύρδην Μίγδην»ΠΑΙΖΟΥΝ: Σωτηρία Κατούνα, Χρήστος Δελτσίδης, Ρόζα Μάρκου, Μάνος Κανταλάς


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.