Μια πολύ σημαντική συνέντευξη παρέθεσε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής στο radio-activistis, στα πλαίσια των ενημερωτικών προεκλογικών εκπομπών του ακτιβιστή.
Ακούστε τι μας είπε :


  • Για τα καραβάκια: Αναθεώρησε το αναπτυξιακό σχέδιο που ανακοίνωσε λέγοντας  ότι δεν πρόκειται για πιλοτική θαλάσσια αστική συγκοινωνία, αλλά για πιλοτική τουριστική συγκοινωνία.(Στο αρχικό σχέδιο αναφέρεται: Κι επειδή επιδιώκουμε άμεσες λύσεις, εξασφαλίσαμε την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου για την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας).Μας πληροφόρησε ότι την Παρασκευή θα γίνει η πρώτη κρουαζιέρα του "Κωνσταντή" στον Θερμαϊκό και ότι τα κανονικά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την Δευτέρα μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών με εισιτήριο 2,5 €.
  • Για το βιογραφικό του: Ξεκαθαρίζει πως δεν γίνεται διαγωνισμός πτυχίων για τους υποψηφίους δημάρχους Θερμαϊκού. Ομολογεί ότι εργάστηκε (και ακόμα είναι εργαζόμενος) ως επόπτης καθαριότητας αλλά και ότι συμμετείχε στον συνεταιρισμό του  ΑΓΝΟ ως κτηνοτρόφος (έχοντας στην κυριότητά του κτηνοτροφική μονάδα). Δουλεύει από 18 χρόνων ασκώντας διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
  • Για την εξαγγελία του για "δωρεάν ενέργεια στους κατοίκους της Μακεδονίας": Μετέθεσε για ευθετότερο χρόνο (όταν η "όποια" κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων) την δωρεάν ενέργεια συναρτώντας την με ενδεχόμενα αντισταθμιστικά οφέλη προς την περιοχή.
  • Για το ασφαλτοστρωμένο κομμάτι δρόμου μπροστά στο σπίτι του: Μας δήλωσε ότι είναι μακρύτερα και ότι είναι ίσως ο μοναδικός δρόμος που έχει τόσες λακούβες και ότι δεν τον έφτιαξε ενώ θα έπρεπε το τοπικό και ο δήμος να μεριμνήσει γι' αυτό.
  • Για τον Γιάννη Μαυρομάτη: Θεωρεί λάθος "να θέλει ντε και καλά να είναι δήμαρχος" Ενώ ήταν δήμαρχος και δεν έκανε τον κόσμο να τον εμπιστευτεί. Και εξηγεί: "Λένε Νέα Πορεία. Δεν είσαι νέος για να λες νέα πορεία. Από το παρελθόν έρχεσαι"
  • Για τον Γιάννη Αλεξανδρή: Δέχεται τη ανυπαρξία έργου της διοίκησή του δίνοντας όμως ελαφρυντικά λόγω του μεταβατικού σταδίου εφαρμογής του Καλλικράτη. Και αποδίδει τα εύσημα στον πρώην δήμαρχο που είχε το θάρρος να σταματήσει (να μην θέσει υποψηφιότητα) όταν κατάλαβε πως δεν είχε  την αποδοχή του κόσμου για να συνεχίσει.
  • Για το μνημόνιο: Αποφεύγει να προσδιοριστεί ως μνημονιακός ή αντιμνημονιακός. Αυτοχαρακτηρίζεται ως ριζοσπάστης φιλελεύθερος δεξιός. Διατείνεται πως δεν συμμετείχε σε ψηφοδέλτιο της δεξιάς λέγοντας ότι "Ποτέ δεν ήμουν σε αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας"
  • Για τον Αντώνη Σαμαρά: Δεν είναι φιλελεύθερος και αφήνει να διαφανεί η άποψη πως δεν συμφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική του. Θεωρεί φιλελεύθερο μόνο τον Μητσοτάκη και τονίζει πως φιλελεύθερη πολιτική άσκησε το ΠΑΣΟΚ (με τις ιδιωτικοποιήσεις που εφήρμοσε).
  • Για τις παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας: Λέει πως δεν υπέπεσε σε ατοπήματα ο συνδυασμός του και καταλογίζει ευθύνες σε υποψήφιους του Μαυρομάτη αλλά θεωρεί ότι πρέπει να "μαζευτεί" το θέμα.
  • Για την καθαριότητα: Την εκφρασμένη θέση του για την πλήρη ιδιωτικοποίηση την προσδιόρισε για τον πρώτο χρόνο αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετήσει την αγορά απορριμματοφόρων με την διαδικασία του leasing για τα επόμενα χρόνια (εφόσον λυθεί το ζήτημα των προσλήψεων με μόνιμο προσωπικό).
  • Για τις διαθέσεις προϊόντων χωρίς μεσάζοντες: Στέκεται αντίθετος στο θεσμό της απευθείας διάθεσης από αγρότες επικαλούμενος την προάσπιση λαϊκατζήδων και επαγγελματιών παρόλο πως μιλάει για μια στρεβλή κατάσταση και στο θεσμό των λαϊκών αγορών.
Ακούστε όλη την συνέντευξη:



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.