του ακτιβιστή

Στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα της χθεσινής συνεδρίασης υπήρξε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή εξέλιξη για την οποία πληροφόρησε το σώμα ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης. Κι αυτή ήταν ότι φέρεται να μεταπείστηκε το ΤΑΙΠΕΔ να μην προχωρήσει στην εκποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας με όρο την ανέγερση κατοικιών και την επακόλουθη τσιμεντοποίησή του. Μάλιστα όπως ανέφερε, αφού δεν παρέλειψε να αποδώσει ευχαριστίες και τα εύσημα στην Συμπολιτεία (εκεί σταμάτησε δεν αναφέρθηκε στις συλλογικότητες που πρωτοστάτησαν ... Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία, ΚΠΕ κλπ), έκανε γνωστή την πρόθεση των επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ να παραμείνει ως έχει και να εκμισθωθεί και να λειτουργήσει ως κάμπινγκ.
Μάλιστα ζήτησε την ομόφωνη συμπαράταξη και των λοιπών παρατάξεων για την θετική αυτή εξέλιξη με βάσει ότι υιοθετήθηκε (έστω εν μέρει) το ψήφισμα που είχε καταθέσει η Συμπολιτεία και είχε υπερψηφιστεί ομόφωνα σε προηγούμενη συνεδρίαση. 
Και ενώ θα περίμενε κανείς την υπερψήφιση της πρότασης, είχαμε την αρνητική ψήφο της παράταξης Τσαμασλή με το αιτιολογικό ότι θα πρέπει να παραχωρηθεί εξ ολοκλήρου στην Τ.Α. (δήμο ή περιφέρεια), την αρνητική ψήφο της κ. Μώραλη με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να μείνει στο δημόσιο και να εξυπηρετεί λαϊκές ανάγκες αλλά και  μια περιπλάνηση της Συμπολιτείας πριν καταλήξει στο τέλος να υπερψηφίσει την πρόταση αφού έθεσε την προϋπόθεση να έχει λόγο ο Δήμος για την χρήση του.
Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη (εφόσον ισχύσει) είναι μια θετική εξέλιξη για τον τόπο που επετεύχθηκε λόγω της διεκδικητικής κινηματικής δράσης των συλλογικοτήτων της περιοχής, της απληστίας των φιλόδοξων "επενδυτών" (που προσέφεραν ψυχία για την οικειοποίηση της έκτασης) και της σοβαρής προσπάθειας της νέας διοίκησης.
Φυσικά βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτή η εξέλιξη είναι να γίνει τροποποίηση του ΕΣΧΑΔΑ από το ΤΑΙΠΕΔ, πράξη για την οποία δεν ακούστηκε τίποτα στην αίθουσα συνεδριάσεων σήμερα, από κανέναν. Και που βέβαια χρειάζεται τον χρόνο της καθώς επίσης απαιτείται  η  επαγρύπνηση των κινημάτων της περιοχής αλλά και η συνεπής και συνεχής παρακολούθηση του θέματος και των σωστών παρεμβάσεων από την Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.