Μία ημέρα μετά την μη απάντηση του Σόιμπλε για την διαφθορά στην Ελλάδα, την Siemens και τον Χριστοφοράκο, αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens Χάινς Γιοάκιμ Νόιμπεργκερ! Ο 62χρονος Νόιμπέργκερ βρέθηκε σήμερα νεκρός στο σπίτι του στο Μόναχο, ενώ πρόσφατα είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο δωροδοκίας. Μάλιστα το δικαστήριο τον υποχρέωσε να πληρώσει αποζημίωση 2,5 εκατ. ευρώ.

Πριν την ένταξή της Siemens το 1989, είχε εργαστεί για την επενδυτική τράπεζα JP Morgan. Το 1998, προήχθη στη θέση του Chief Financial Officer, θέση από την οποία αποχώρησε την άνοιξη του 2006, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της γερμανικής πολυεθνικής με τις δωροδοκίες των πελατών της.

Ήταν μία από τις «ιερές αγελάδες» της Siemens όπως ο Von Pierer, ο Jung, ο Kleinfeld (διαδέχτηκε τον πρώτο στην προεδρία), ο Ganswindt, ο Feldmayer (που έχει καταδικαστεί για μυστικές πληρωμές της Siemens σε συνδικάτο) κ.ά. Λέγεται πως αν εκδοθεί στην Ελλάδα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μία πιθανή ομολογία του θα περιείχε και το όνομα του Νόιμπέργκερ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.