του ακτιβιστή

Κανονικά θα  έπρεπε να  περιμένουμε την απόφαση .... αλλά έλα που κάτι από το αγαπημένο πληκτρολόγιο μας γαργαλάει  .... και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και πολύ περισσότερο να μην πληροφορήσουμε τους φίλους του ιστολογίου μας.
Φώναζε ο Σπύρος ο Κουζινόπουλος, επικεφαλής της Συμπολιτείας  ότι, με σύστημα και με μεθοδικότητα, αποκλείστηκε η παράταξη από την συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια όλων των δημοτικών επιχειρήσεων του δήμου (ΔΕΥΑΘ, ΔΗΚΕΘ, ΔΗΠΠΑΚΥΘ) και κατηγορούσε ως ιθύνοντα εγκέφαλο γι' αυτό τον Δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη. Μάλιστα απέδιδε τον αποκλεισμό αυτό στην επιδίωξη της διοίκησης του δήμου να μην έχει γνώση η Συμπολιτεία των τεκταινομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις, που ουσιαστικά είναι αυτοδιοικούμενες και με απλά λόγια αποτελούν "βιλαέτια" των επιλεγέντων από τον Δήμαρχο και την διοίκησή του. Πόσο δίκιο, αλήθεια, είχε !!

Αν και οι αποφάσεις των δημοτικών επιχειρήσεων δημοσιεύονται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και λογικά χαρακτηρίζονται από διαφάνεια, δεν γίνονται γνωστές ευρέως ούτε η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του ΔΣ πολύ δε περισσότερο  η συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες των διοικήσεών τους.

Για να μην σας κουράσουμε άλλο:
Μαθαίνουμε πως ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Γιάννης Καλλονάς, οποίος καλύπτεται οικονομικά από την αντιμισθία της θέσης που κατέχει (όπως άλλωστε και ο Πρόεδρος κ. Σαμακοβλής αντίστοιχα) προορίζεται - με απόφαση που μέλλει να εγκριθεί στη σημερινή συνεδρίαση - να αναλάβει με νέα αντιμισθία ( ύψους 1000 € ;;) την εποπτεία των υπαλλήλων της Αποχέτευσης του Δήμου.
Επιπλέον πληροφορηθήκαμε πως απορρίφθηκε (για δεύτερη φορά ;;) από την Περιφέρεια, η ανάληψη της θέσης Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΘ από τον επιλεγέντα κ. Καραγάτσογλου Γιώργο. Οι πληροφορίες μας μιλάνε για μη κατάθεση του   απαραίτητου πτυχίου που απαιτείται (σύμφωνα με την πρόσφατη (φωτογραφική για την αντιπολίτευση) τροποποίηση του κανονισμού προσωπικού – Άρθρο 8 της Δ.Ε.Υ.Α. Θερμαϊκού: "Ειδικά προσόντα πρόσληψης: Γενικός Διευθυντής: - Μηχανολόγος Μηχανικός (ΠΕ – ΤΕ) ή Χημικός Μηχανικός (ΠΕ) ή Γεωπόνος (ΠΕ – ΤΕ)  με τουλάχιστον 5ετή προϋπηρεσία σε υπεύθυνη διοικητική θέση Ιδιωτικής Επιχείρησης).

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες του "ακτιβιστή" θα επιθυμούσαμε να μας ενημερώσουν οι υπεύθυνοι:

  1. Ποιες οι υποχρεώσεις του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΘ που απορρέουν από τα νέα του καθήκοντα; (αν εγκριθεί η νέα του αντιμισθία)
  2. Πόσοι είναι οι υπάλληλοι της Αποχέτευσης που καλείται να εποπτεύει; Κάποιες κακές γλώσσες μιλάνε για έναν εργαζόμενο..... δεν πιστεύουμε πως αληθεύει...
  3. Θεωρείτε πως είναι ηθικό να λαμβάνει κανείς - πέρα από την σύνταξή του - δύο αντιμισθίες και μάλιστα στην εποχή αυτή που περνάμε σαν χώρα και σαν πολίτες;
  4. Προς τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη: Στα συγχαρητήρια που πρόσφατα δώσατε στον δημοτικό σύμβουλο κ. Θοδωρή Ζδούκο, για την αποδοχή που είχε ως υποψήφιος βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης, ζητήσατε την συνδρομή του ιδίου και του κόμματός του στην προσπάθεια για στήριξη των διεκδικήσεων και επιδιώξεων του Δήμου Θερμαϊκού. Πιστεύετε ότι με παρόμοιες επιλογές των δημοτικών επιχειρήσεων του δήμου που προΐστασθε ενισχύετε την πρόθεσή σας αυτή ;

update 10.2.15  20:50

Τελικά όπως έγινε γνωστό, μετά την δημοσιοποίηση του ζητήματος της πρόσθετης αμοιβής από τον ακτιβιστή, δεν τόλμησαν να περάσουν το 5ο θέμα. Η νέα αντιμισθία - πρόκληση αποσύρθηκε και μάλιστα αρκετά μέλη ζητούν να μην τεθεί εκ νέου. Θα παρακολουθήσουμε το θέμα .... άλλωστε αυτό μας ζητούν και δεκάδες αναγνώστες μας.


update  11.2.15 10:15

  • Το ΔΣ της ΔΕΥΑΘ χθες ενέκρινε την πρόσληψη του κ. Γιώργου Καραγάτσογλου, για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΘερμαϊκού. Το τυπικό τελικά κώλυμα  που είχε να κάνει με την αλλαγή των τυπικών προσόντων διορθώθηκε καθώς ΔΕΝ αφορούσε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (που δεν απέρριψε την διαδικασία, όπως αναφέραμε) αλλά μια τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της εταιρίας που απαιτούνταν και όχι την αλλαγή του άρθρου 8 του Κανονισμού λειτουργίας της ΔΕΥΑΘ. Και φυσικά τα τυπικά προσόντα επιβεβαιώθηκαν με την κατάθεση πτυχίου αλλά και προϋπηρεσίας.
  • Ο κ. Καλλονάς ΔΕΝ λαμβάνει αντιμισθία για τη θέση Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΘ επειδή δεν δικαιούται λόγω του ότι είναι συνταξιούχος. Ίσως γι' αυτό το λόγο επιχειρήθηκε (και αποσύρθηκε τελικά) να εγκριθεί η αντιμισθία για την ενασχόλησή του με την Αποχέτευση.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.