του ακτιβιστή

Ανησυχία προκαλεί και ερωτηματικά δημιουργούνται  από την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα από πλευράς Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμου Θερμαϊκού σχετικά με την εγκατάσταση αγκυροβόλιων στη θαλάσσια περιοχή των προστατευόμενων περιοχών της λιμνοθάλασσας Αγγελοχωρίου και Επανομής.
Μεσούντος του 15αύγουστου ετέθη από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αίτημα θετικής γνωμοδότησης για την εγκατάσταση 8 αγκυροβολίων ("φιλικών προς το περιβάλλον", όπως αναφέρεται στα κείμενα). Προφανώς η απόφαση, που δεν γνωρίζουμε αν έχει ληφθεί, θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ για έγκριση και θα γνωστοποιηθεί στην Μητροπολιτική Επιτροπή της Περιφέρειας.
Απορία συνιστά η επί ένα τουλάχιστον έτος στασιμότητα του αιτήματος στα συρτάρια της Περιφέρειας και η επίσπευσή του μέσα στη ραστώνη του καλοκαιριού.
Επίσης αξιοσημείωτη είναι η θετική γνωμοδότησητου του τοπικού συμβουλίου Επανομής, παρότι μέλος της που φέρεται να ενέκρινε και υπερψήφισε θετικά αρνείται πως το έπραξε.
Να προσθέσουμε πως επιφυλακτική στάση για το θέμα κράτησε το Τοπικό συμβούλιο του Αγγελοχωρίου που αφού διαπιστώνει πως λείπουν από την εισήγηση σημαντικές πληροφορίες για τον ακριβή τόπο και τις εργασίες που θα απαιτηθούν επιφυλλάσσεται για την γνωμοδότηση μετά από τις σχετικές διευκρινήσεις που ζητά να του παρασχεθούν.

Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο έργο LIFE 09 του Accolagoons με την γνωμοδότηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Μητροπολιτικής Επιτροπής (της περασμένης διοίκησης  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , πριν τον Μάη του '14) να αναφέρει πως αναμένεται να υπάρξουν επιπτώσεις  κατά την τοποθέτηση των αγκυροβόλιων, όπως θολερότητα και οχλήσεις στην πανίδα, οι οποίες όμως χαρακτηρίζονται ως ασθενείς και προσωρινές. Και θετικές επιπτώσεις αναμένονται όταν το πρότζεκτ λειτουργήσει. Όταν δηλ. θα δένουν τουριστικά σκάφη αναψυχής και αλιευτικά από 12 έως 18 μέτρα, όπως προβλέπεται.

Όχι δεν θα επεκτείνουμε τον συλλογισμό μας για μπίζνες που ενδεχόμενα μπορεί να φαντασιώνονται κάποιοι .....
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.