Με μια απόφαση, της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του, ο Δήμος Θερμαϊκού τίθεται αντίθετος στην απόφαση-πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης για δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο χώρο των Τσαϊριών.
Η απόφαση (σε ελεύθερη απόδοση ... θα ακολουθήσει φανταζόμαστε δελτίο τύπου) :

  1. Είμαστε αντίθετοι με τον προτεινόμενο χώρο από την Θέρμη (θα αναφέρονται οι λόγοι που θα περιλαμβάνουν την υπονόμευση των αναπτυξιακών επενδυτικών πλάνων της διοίκησης σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής και του δήμου Θερμαϊκού, την ακαταλληλότητα του χώρου κλπ)
  2. Δεν υποδεικνύεται χώρος στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού για δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων για το λόγο ότι δεν υπάρχει ελεύθερος και κατάλληλος
  3. Αν με προγραμματισμό από την κεντρική εξουσία γίνει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλη την επικράτεια, τότε και ο Δήμος Θερμαϊκού θα εξεύρει χώρο που θα καλύψει τις περιορισμένες σε αριθμό ανάγκες που θα του αναλογεί.
Αρνητική ψήφο έδωσαν στην εισήγηση του Δημάρχου οι σύμβουλοι της Συμπολιτείας και λευκό η κ. Ντίνα Μόραλη της Λαϊκής Συσπείρωσης που όμως ήταν απορριπτικοί με βάση την ακαταλληλότητα του υποδεικνυόμενου χώρου.

Πρόταση για δημιουργία χώρου υποδοχής στην τοποθεσία Αγνάντι, στις κατασκηνώσεις του Απόδημου Ελληνισμού κατέθεσε ο επικεφαλής της Συμπολιτείας κ. Κουζινόπουλος που καταψηφίστηκε και δημιούργησε βαρύτερο κλίμα επειδή συνδυάστηκε με την πρόσφατη επίσπευση των εργασιών για αποκατάσταση του χώρου από μηχανικούς που έστειλε για επιτόπιο έλεγχο το υπουργείο  μετά την προ μηνών επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη.

Οργή εκφράστηκε από τοποθετήσεις συμβούλων της πλειοψηφίας για τον κ. Φάμελλο, που άλλοι τον φωτογράφιζαν και άλλοι αποκάλυψαν  τον ρόλο που έπαιξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.