Συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου ΕπαγγελματoΒιοτεχνών Eπανομής, για να εξετάσουν - κάτοικοι και επαγγελματίες - τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των επανειλλημένων κρουσμάτων διαρρήξεων σε καταστήματα και σπίτια.
Η κατάσταση έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας αφού μόνο σε διάστημα λίγων ημερών οι κακοποιοί διέρρηξαν πάνω από 10 καταστήματα, αφαιρώντας εμπορεύματα και προκαλώντας φθορές στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν χρήματα.
Σε συνδυασμό με την απομάκρυνση του αστυνομικού τμήματος από την Επανομή, που μετά την ολιγόμηνη παράταση που πήρε, είναι θέμα χρόνου να μετεγκατασταθεί στο πολυδύναμο των Ν. Επιβατών, πλέον η ανατολική πλευρά του δήμου μας θα καταντήσει έρμαιο του κάθε "επίδοξου" μπουκαδόρου και θα την πληρώνουν όπως πάντα οι αδύναμοι που δεν έχουν να διαθέσουν χρήματα ούτε για συναγερμούς ούτε για ασφάλειες.
Το θέμα ήρθε την Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού και από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χρ. Βογιατζή, που τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων και αύξησης της αστυνόμευσης. Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, παραδέχθηκε ότι το φαινόμενο των κλοπών και διαρρήξεων γνωρίζει έξαρση σε όλες τις περιοχές του δήμου, δήλωσε όμως ότι υπάρχει αδυναμία να αυξηθούν οι περιπολίες και τα άλλα μέτρα της αστυνομίας, καθώς μειώνεται διαρκώς το προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων, δεδομένου ότι από το 2012 έχουν να αποφοιτήσουν νέοι αστυνομικοί από τις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.