Εκπλαγήκαμε ευχάριστα χθες το βράδυ παρακολουθώντας την υπέροχη παράσταση "Ω, τι κόσμος μπαμπά" στο θέατρο ΚΑΠΠΑ, από την αγαπημένη μας τοπική θεατρική ομάδα Φύρδην Μίγδην. Κυρίως για την πολυπληθή σύνθεση της ομάδας, που θαρρείς πολλαπλασιάστηκε. Νέα μέλη προστέθηκαν στο δημιουργικό και ταλαντούχο δυναμικό του ερασιτεχνικού θιάσου επιτρέποντας να γίνει το άλμα με το φετινό ανέβασμα ενός πολύ απαιτητικού, αλλά συνάμα ιδιαίτερα ευχάριστου και σαρκαστικού για την ελληνική κοινωνία, έργου του Κώστα Μουρσελά.


Η κα Γιώτα Αλεξοπούλου κατάφερε με όλο αυτό το αξιόλογο υλικό που είχε στη διάθεσή της να στήσει με ευρηματικό τρόπο μια καταπληκτική παράσταση. Μια παράσταση πλαισιωμένη με ζωντανή μουσική, πρωτότυπες συνθέσεις και κοστούμια άνευ προηγουμένου!
Μια παράσταση που κρατά τον θεατή προσηλωμένο από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, που όχι μόνο διασκεδάζει αλλά και προβληματίζεται, που γελά αλλά και αναλογίζεται.
Τα κείμενα του Μουρσελά, αν και γραμμένα στην περίοδο της χούντας είναι τόσο επίκαιρα και ενδοσκοπικά για την εποχή μας που αποδεικνύουν την διαχρονικότητα των μεγάλων δημιουργών.

Έχουν ήδη δοθεί δύο παραστάσεις, θα δοθεί άλλη μια την Τρίτη στις 9 μμ στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη και η τελευταία την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις 8:00 μ.μ, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 για το δήμο Θερμαϊκού με ελεύθερη είσοδο.
Να συμπληρώσουμε ότι χθες η παράσταση διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Σύλλογο "Οι Επιβάτες στους Αιώνες" και τα έσοδα θα καλύψουν ανάγκες του Συλλόγου.


Γελάσαμε, χαρήκαμε, διασκεδάσαμε χθες το βράδυ. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην χάσετε τις επόμενες παραστάσεις.
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλα τα παιδιά (μικρά και μεγάλα, παλιά και νέα) για τη βραδιά που μας χάρισαν και ιδιαίτερα την εμπνεύστρια, σκηνοθέτιδα, επιμελήτρια και εμψυχώτρια της ομάδας Γιώτα Αλεξοπούλου.


Να προσθέσουμε για άλλη μια φορά τους συντελεστές:

Επιμέλεια παράστασης: Γιώτα Αλεξοπούλου
Μουσική - Σύνθεση τραγουδιών - Πιάνο: Νόννα Ιωαννίδου
Κοστούμια: Μιλένα Πετογιάν
Σκηνικά: Αντώνης Κωτόπουλος, Αντώνης Καστρινός, «Φύρδην Μίγδην»
Χορογραφίες: Έλενα Γκαγκαμάνη
Μακιγιάζ: Όλγα Κουρουτσαλάκη, Ειρήνη Ραλλίδου, Άννα Τσεβλεκίδου
Φωτογραφίες: Μαρία Ζουμπουρίδου
Ήχος-Φωτισμός: ΗΧΟΡΑΜΑ - Βαγγέλης Βαλάσης

ΕΠΑΙΞΑΝ (με αλφαβητική σειρά)

Ιωαννίδου Τασούλα, Καλέργης Τάσος, Κανταλάς Μάνος, Καστρινός Αντώνης, Κατούνα Ρίτσα, Κουρουτσαλάκης Κωστής, Κυριμίδου Ιωάννα, Μαζίδη Χαρά, Μαυρίδου Αντιγόνη, Παναγιωτίδης Βασίλης, Παπαδημητρίου Αγλαΐα, Παπαευσταθίου Τάσος, Πετρουλάκη Βάνα, Ραλλίδου Ειρήνη, Σιορμανωλάκης Γιάννης, Τσεβλεκίδου Άννα, Τσεβλεκίδου Κατερίνα, Τσουρλή Μαρία, Χατζηπαρτάλη Νίκη















Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.