Χωρίς  την παρουσία των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης διεξήχθη η συζήτηση και ψηφοφορία για την ανακήρυξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ως επίτιμου δημότη του δήμου και η απονομή τιμητικών διακρίσεων. Η Συμπολιτεία είχε αποχωρήσει προηγουμένως μετά την συντονισμένη και απαξιωτική επίθεση που δέχθηκε από τον Πρόεδρο και τον Δήμαρχο. Απών και ο κ. Γιώργος Τσαμασλής.
Η δε Λαϊκή Συσπείρωση με δήλωση που κατέθεσε πριν τη συζήτηση απείχε της ψηφοφορίας αποχωρώντας από την αίθουσα.
Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού», με δεδομένες τις όποιες πολιτικές διαφωνίες έχουμε, οι οποίες κυρίως απορρέουν από το θεσμικό ρόλο που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα πλαίσια του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά και την πληθώρα ,ανά την χώρα, παρόμοιων αποφάσεων από Δημοτικά Συμβούλια, θα απέχει από την διαδικασία.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Μώραλη Ντίνα
Δημοτικός Σύμβουλος

Αξιοσημείωτη όμως κατά τη γνώμη μας ήταν η ξεκάθαρα πολιτική θέση που πήρε για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Καριώτης, που δίχως περιστροφές διάβασε δήλωση με την οποία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ψήφισε αρνητικά στην ανακήρυξη του συγκεκριμένου προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη Θερμαϊκού.
Σύμφωνα με την δήλωσή του (στο ηχητικό ντοκουμέντο που παραθέτουμε συμπεριλαμβάνεται) δεν συναινεί γιατί:

  • πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο που υπογράφει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που κρατάνε υπόδουλη την πατρίδα  
  • δεν ξεχνώ ότι ψήφισε τα μνημόνια που κρατάνε δέσμια τη χώρα  
  • δεν ξεχνώ ότι υπηρέτησε το πελατειακό κράτος με τους χιλιάδες διορισμούς που έκανε
  • δεν ξεχνώ την απαθή στάση του όταν ένας θρασύς βουλευτής χαστούκισε δημόσια μια γυναίκα
Η απόφαση πάρθηκε με σχετική πλειοψηφία και η ανακήρυξη θα γίνει στις 22 Αυγούστου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού στον Μπαξέ.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από τη σύζητηση που έγινε για το θέμα:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Ο πάκης θέλησε πολύ
    τον Θερμαϊκό να δει,
    υποδοχή του έταξαν μεγάλη
    κολαούζοι, Μαυρομάτηδες και άλλοι

    Οτι γουστάρει ο πρόεδρος
    κι’ επίτιμος να γίνει,
    μα ο Καριώτης είπε «όχι»
    κι υπογραφή δεν δίνει

    Πες μαζί μας «ναι» βρε Γιώργο
    είναι ιδέα φαεινή,
    μετά την κάνει ο πρόεδρος
    και «μην είδατε τον Παναή» !

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΕΚΘΙΑΣΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΙΩΤΗ, ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΨΗΦΩΝ, ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΛΟΙΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΕΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το παραπανω συκοφαντικο κειμενο εχει μεταφραστει επισημα απο την Αραβικη μιας και οπως μαθαμε ο καριωτης τους χαλασε την σουπα στην τουριστικη επιχειρηση ζητωντας διαχειριστικο ελεγχο ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ.Ο ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΠΑΝΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΟΥΝ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥ..ΚΑΤΙ ΣΑΛΕΜΕΝΙΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΧΑΜΕΝΑ ΡΟΥΧΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΧΥΣΟΥΝ ΧΟΛΗ.Ο ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ. ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΨΗΦΟΥΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΒΑΖΕ Μ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.Και βεβαια θα ζητουσε ενα μισθο στα τοσα χρονια ενασχολησης του με τα κοινα. δεν θα επαιρνε 2 μιθους(οπως ο συκοφαντης) Ο ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΠΠΑΚΥΘ ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ (υπαρχει πρακτικο) ντροπη στους ΣΑΛΕΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει απόλυτο δίκιο σε όλους τους λόγους που αναφέρονται στο άρθρο ο κύριος Καριώτης να μην συνυπογράφει τις αποφάσεις για τον ΠτΔ. Τον συγχαίρω για την στάση του. Η πρέπει να είναι απαραιτήτως "ομόφωνη" η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να περάσει; Από που κι ως που επίτιμος δημότης; Είχε ή θα έχει καμιά σχέση με τον Δήμο μας και δεν το γνωρίζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.