«Thermaikos Triathlon 2016»
Το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Αγώνα Τριάθλου με την επωνυμία
"Thermaikos Triathlon 2016 -Θερμαϊκός Τρίαθλο 2016"
Κυριακή  18  Σεπτεμβρίου 2016  12:00μ.μ.
Ν. Επιβάτες - Περαία


Μία σημαντική αθλητική διοργάνωση, το «Thermaikos Triathlon 2016», ανέλαβε το
ΔΗΠΠΑΚΥΘ του Δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες του τριάθλου θα διεξαχθούν την Κυριακή  18  Σεπτεμβρίου 2016  12:00 μ.μ., στους Νέους Επιβάτες και την Περαία.

750 μέτρα στη θάλασσα των Νέων Επιβατών, 20.700 μέτρα στους δρόμους των Ν. Επιβατών και της Περαίας και 5.000 μέτρα στον παραλιακό πεζόδρομο των ίδιων περιοχών καλούνται να διανύσουν οι αθλητές την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. 

Τριαθλητές και μη, άνδρες και γυναίκες, σε ατομική ή ομαδική συμμετοχή, αμιγής ή μικτή ομάδα των δύο ή τριών αθλητών, θα αγωνιστούν δίπλα στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Χρήστο Γαρέφη, υπό την καθοδήγηση του κορυφαίου Έλληνα Τριαθλητή Βασίλη Κρομμύδα.
Ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα Βασίλης Κρομμύδας θα συνεργαστεί με τρεις διακεκριμένους αθλητές οι οποίοι θα έχουν την επιμέρους εποπτεία:
Ο Νικόλας Ρεπανάς Υπεύθυνος της κολυμβητικής διαδρομής   
Ο Σταμάτης Γιαννόπουλος Υπεύθυνος της ποδηλατικής διαδρομής
Ο Δημήτρης Κασίμης Υπεύθυνος του δρόμου αντοχής
Ο Χρήστος Γαρέφης, Πρεσβευτής του Thermaikos Triathlon 2016 σας προτρέπει να λάβετε μέρος και να αγωνιστείτε μαζί του, καθώς θα τιμήσει τον αγώνα και με την συμμετοχή του!


Τα Αγωνίσματα και το πρόγραμμα 
  • Κολύμβηση 750 μέτρα Αντρών Γυναικών
  • Ποδηλασία 20.700 μέτρα Αντρών Γυναικών
  • Τρέξιμο 5.000 μέτρα Αντρών Γυναικών

Πρόγραμμα - Εκκινήσεις Αγωνισμάτων
  • 08:30π.μ. – 10:30π.μ. Παραλαβή Bib Numbers
  • 10:30π.μ. – 11:30π.μ. Bike Checking - προθέρμανση
  • 11:30π.μ. – 11:45π.μ. Τεχνική Ενημέρωση
  • 12:00 Εκκίνηση Τριάθλου
  • 14:00 Τερματισμός
  • 14:30 Απονομές – Dinner Beach Party

Διαδρομή Αγώνων - Αφετηρία - Τερματισμός
Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα καθώς και οι σταθμοί αλλαγών είναι η παραλία των Νέων Επιβατών.
Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί δυτικά της σκάλας των Νέων Επιβατών. Είναι κυκλική διαδρομή 750 μέτρων με αφετηρία και τερματισμό το ίδιο σημείο, με κατεύθυνση δυτικά. Θα είναι οριοθετημένη από μεγάλες εμφανείς σημαδούρες και φουσκωτά σκάφη με παρουσία ναυαγοσωστών και ιατρού. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί με την εποπτεία λιμενικού σκάφους.


Η ποδηλατική διαδρομή ξεκινά από την πλατεία της παραλίας των Ν. Επιβατών επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως - δεξιά στροφή επί της οδού Ανθέων – αριστερή αναστροφή στη νησίδα της οδού Ανθέων – ευθεία επί της οδού Ανθέων – αριστερή στροφή επί της οδού Ξενίου Διός – αριστερή αναστροφή στη νησίδα επί της Ξενίου Διός – δεξιά στροφή επί της οδού Ανθέων – τέρμα Ανθέων και αριστερή ανατροφή – επανάληψη της ίδιας διαδρομής 3 φορές (3 Χ 6.800μ.) μετά τoν τρίτο κύκλο της διαδρομής - δεξιά στροφή επί της Κανάρη – τερματισμός στην πλατεία της παραλίας Ν. Επιβατών.



Η διαδρομή του δρόμου αντοχής ξεκινά από την πλατεία της παραλίας των Ν. Επιβατών επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως – συνεχίζει παραλιακά επί της πεζοδρομημένης οδού Κουντρουριώτου – αναστροφή στο τέλος της ίδιας οδού και επιστροφή στην πλατεία της παραλίας των Ν. Επιβατών.




Κάλεσμα απευθύνει ο Δήμος Θερμαϊκού για συμμετοχή των δημοτών ως αθλητές αλλά και ως εθελοντές που θα συνδράμουν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Και η Πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Χατζηχριστοφή μας δηλώνει πως “Οι συμμετοχές επιβεβαιώνουν την ανάγκη της Θεσσαλονίκης για την διοργάνωση ενός αγώνα τριάθλου".

Στο κάλεσμά της αναφέρει:

Το όνειρο να διοργανώσει ο Δήμος Θερμαϊκού ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και η συνεχόμενη ανάπτυξη του τριάθλου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι τα κίνητρα που μας οδήγησαν να μιλάμε τώρα για τον πρώτο αγώνα τριάθλου στην Θεσσαλονίκη. Το ΔΗΠΠΑΚΥΘ, αρμόδιο για τα αθλητικά δρώμενα του Δήμου Θερμαϊκού, τόλμησε να αναλάβει εξ ολοκλήρου την διοργάνωση του Thermaikos Triathlon 2016. Η μεγάλη συμμετοχή των αθλητών της Θεσσαλονίκης καθώς και της ευρύτερης περιοχής επιβεβαιώνει αυτή την ανάγκη. Έχουμε ήδη δεκάδες συμμετοχές αθλητών από την Θεσσαλονίκη αλλά και από την Κομοτηνή, την Καβάλα, τις Σέρρες, την Χαλκιδική, τα Τρίκαλα, το Κιλκίς, τα Ιωάννινα, την Λάρισα, την Βέροια, το Βόλο, την Πτολεμαΐδα και την Αθήνα.
Μετά από πολύμηνη προσπάθεια λοιπόν υλοποιούμε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου το Thermaikos Triathlon στην περιοχή των Ν. Επιβατών και της Περαίας.
Το όριο των συμμετοχών μας είναι στους 300 αθλητές και μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων σας προσκαλώ όλους να γίνετε αρωγοί αυτής της προσπάθειας και μέσα από τη συμμετοχή σας να εμπνεύσετε νέους αθλητές.
Επίσης προσκαλώ όλους τους δημότες μας να αγκαλιάσουν άλλη μια αθλητική διοργάνωση όπως ενεργά στηρίζουν κάθε αθλητική δράση του ΔΗΠΠΑΚΥΘ.
Οι συνεργάτες μου κι εγώ υποσχόμαστε μια άρτια διοργάνωση αντάξια της προσπάθειας που θα καταβάλουν αθλητές και εθελοντές και είμαστε σίγουροι ότι θα έχετε από το δήμο Θερμαϊκού τις καλύτερες εντυπώσεις!

Κατερίνα Χατζηχριστοφή

Για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Δεν λέμε όχι σε αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις.
    Όταν όμως μαντάμ (πρόεδρε του ΔΗΠΠΑΚΥΘ), δεν έχεις τα οργανωτικά κότσια για τέτοιες διοργανώσεις, άστα καλύτερα.
    Αναρωτήθηκες κυρά μου τι κυκλοφοριακό κομφούζιο προκάλεσε η εκδήλωσή σας;
    Και να αποφεύγαμε ένα δρόμο, να πηγαίναμε που; Όλοι προς παραλία ήταν κλειστοί.
    Και εκ των υστέρων, αφού δημιουργήθηκε το χάος, βάλατε κάποιον κοιμισμένο (Περαία οδός Αμπελοκήπων στο ύψος Τράπεζας Πειραιώς 1.20 μ.μ.) (!), να λέει ότι ο δρόμος ήταν κλειστός.
    Δεν φτάνει κυρά μου μόνο να έχεις βγάλει στο διαδίκτυο τις ώρες που θα ήταν κλειστοί κάποιοι δρόμοι. Δεν κατάλαβα, όφειλε δηλαδή ο κάθε (και όχι μόνον Θεσσαλονικιός) να γνωρίζει ώρες και δρόμους;
    Κομφούζιο ένεκα κουρκουτιασμένων μυαλών, που θέλουν να είναι περήφανοι οι κάτοχοί τους και για την διοργάνωση !!!ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..."Οι συνεργάτες μου κι εγώ υποσχόμαστε μια άρτια διοργάνωση "...
    Κατερίνα Χατζηχριστοφή
    ..."αλλά ζαμάν φου τι θα τραβήξουν οι οδηγοί", συμπληρώνουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.