Το είχαμε διαπιστώσει πριν αρκετό καιρό ότι η περίδος του μέλιτος για την Διοίκηση Μαυρομάτη έληξε αρκετά πριν τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από την ανάληψη των ηνίων του Δήμου Θερμαϊκού.

Ήταν γνωστό για τις υποβόσκουσες κόντρες μεταξύ συμβούλων, μεταξύ αντιδημάρχων αλλά και οι σχέσεις που έχουν διαρραγεί μεταξύ του δημάρχου και μελών της διοίκησής του.

Στα πλαίσια των παραπάνω είχαμε και την αντικατάσταση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου. Όπως γνωστοποιήσαμε (πολύ πριν συμβεί) η απομάκρυνση του πρώην Γραμματέα και αντικατάστασή του με τον κ. Τριαντάφυλλο Τζιουμή ήταν μια άμεση απάντηση του Δημάρχου σε μια από τις ομάδες που είχαν στηθεί στη διοίκηση. Στα πλαίσια αυτά έγιναν και περιορισμένες αλλαγές αντιδημάρχων και έπονται όπως πληροφορούμαστε απομακρύνσεις διαφόρων Προέδρων.

Πέρα όμως από τις έριδες που παρατηρούνται σε μεγάλη έκταση στην διοίκηση και που ως ένα βαθμό εξηγούνται λόγω των φιλοδοξιών και των ομαδοποιήσεων (που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και αναπόφευκτες ως ένα βαθμό λόγω της ανθρώπινης φύσης) ήρθε σε γνώση μας ένα ιδιαίτερο δυσάρεστο περιστατικό διαφωνίας προς την εφαρμοσθείσα πολιτική πρακτική του Δημάρχου από ένα μέλος της παράταξης που μέχρι πρόσφατα θεωρείτο το δεξί του χέρι στη Μηχανιώνα.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μηχανιώνας,  κα Μένη Βαρσάμογλου, έγινε στόχος έντονων επικρίσεων και κατηγοριών από μέλη της παράταξης και τον ίδιο τον Δήμαρχο γιατί «τόλμησε» επώνυμα, έγγραφα και ενυπόγραφα να θέσει ζητήματα που αφορούν την Μηχανιώνα που αποτελούσαν δεσμεύσεις και απεμπολήθηκαν. Και «σημειωτέον» η πολεμική που ασκήθηκε στην Πρόεδρο πραγματοποιήθηκε εν τη απουσία της σε προσυμβούλιο της παράταξης.

Αξίζει να αναφέρουμε τα ζητήματα που έθιξε με την έγγραφη ενημέρωσή της η   Πρόεδρος και που εξόργισε τον Δήμαρχο σε τέτοιο βαθμό που δεν κάλεσε (εν είδη ποινής άραγε; ) την κα Βαρσάμογλου σε δυο διαδοχικά προσυμβούλια της παράταξης:

· Καθυστέρηση κατασκευής οστεοφυλάκιου στη Μηχανιώνα με συνέπεια την δυσλειτουργία των κοιμητηρίων και τις έντονες διαμαρτυρίες δημοτών για τις βεβιασμένες εκταφές προσφιλών τους προσώπων.

· Την υποστελέχωση της Δημοτικής Κοινότητας, αφού μετακινήθηκε χρήσιμο προσωπικό στην Περαία

· Την παντελή έλλειψη παιδικών χαρών στη Μηχανιώνα σε αντίθεση με άλλες δημοτικές κοινότητες

· Μειωμένη χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να μην αντικαθίστανται ούτε σπασμένα τζάμια στα γραφεία της δημοτικής κοινότητας

Και φυσικά το κλου της επιστολής της Προέδρου ήταν η αποστροφή με την οποία αναρωτιέται πως βρέθηκαν χρήματα πολλών χιλιάδων € για την επίσκεψη και φιλοξενία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ δεν διατίθενται ελάχιστα χρήματα και δεν εξασφαλίζονται πόροι για αναγκαία έργα στη Μηχανιώνα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.