Επιχαίρει με δελτίο τύπου η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού για την ανάπλαση που έγινε (μετά από 15 μήνες) στον παραλιακό δρόμο μπροστά στο "οικόπεδο" του Κέντρου Αναψυχής Αξιωματικών Υπαξιωματικών (ΚΑΑΥ) της Αγίας Τριάδας.
Δεν την χαρακτηρίζει απλά ανάπλαση (ουσιαστικό γι'αυτό πρόκειται) αλλά διάνοιξη του παραλιακού μετώπου μεταξύ Ν. Επιβατών και Αγίας Τριάδας.
Κατά την ταπεινή μας άποψη καμία σχέση δεν έχει με τις προτάσεις και θέσεις τις οποίες εξέφραζε ο νυν δήμαρχος όταν ήταν στην αντιπολίτευση για το ίδιο θέμα. Τότε που χαρακτήριζε ανίκανη την τότε διοίκηση που αδυνατούσε να ανοίξει τον συγκεκριμένο δρόμο.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του, κι αφού διαπίστωσε ότι θα υπήρχε σθεναρή άρνηση των στρατιωτικών για την διάνοιξη φρόντισε να εξασφαλίσει την "συναίνεσή" τους με το αζημίωτο (ούτως ειπείν).
Κατέθεσε πρόταση ανάπλασης που κόστισε στον δήμο (άρα στους δημότες) 280.000 ευρώ και έτσι συγκατένευσαν αυτοί που είχαν περιφράξει τον χώρο και εμπόδιζαν την διεύλευση οχημάτων (γιατί η διέλευση πεζών και με το προηγούμενο καθεστώς δεν τίθετο υπό αμφισβήτηση - πως άλλωστε;).
Και περιχαρής τώρα ο δήμαρχος μας πληροφορεί πως "ανακατασκευάστηκε ο δρόμος σε έκταση μήκους 1.250 τ.μ., στρωμένος με χρωματιστό σταμπωτό δάπεδο καθώς επίσης κατασκευάστηκε νέος φωτισμός. Παράλληλα, διαμορφώθηκαν διάδρομοι περιπάτου, πρασίνου και χώρων αναψυχής με μοντέρνα υλικά. Με το έργο αυτό αναμένεται η βελτίωση της εικόνα του δήμου ως τουριστικού προορισμού και η προσφορά υψηλού επιπέδου υποδομών στους δημότες του αλλά και στους επισκέπτες". Και καταλήγει ο Γιάννης Μαυρομάτης με την τριομφάλε επωδό: "Με το συγκεκριμένο έργο ύψους 283.000 ευρώ, αλλάζει η όψη της υποβαθμισμένης αλλά και απροσπέλαστης έως τώρα παραλίας και δημιουργείται μια όαση αναψυχής και περιπάτου δίπλα στην ακτογραμμή. Η δημοτική αρχή συνεχίζει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους κατοίκους της περιοχής μας"


Η άποψή μας

Η απόσταση του δρόμου μπροστά στα ΚΑΑΥ είναι 170 μέτρα. Το πλάτος του δρόμου δεν υπερβαίνει τα 5 μέτρα. Συνολικά μιλάμε για 850 τετραγωνικά μέτρα.

Άρα το κόστος ανάπλασης αντιστοιχεί σε 1647 € το τρέχον μέτρο ή σε 330 € το τετραγωνικό.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι λίγα ή πολλά.

Αυτό όμως που διαπιστώνουμε είναι πως είναι μάλλον αδύνατο να εξυπηρετηθεί οποιαδήποτε διέλευση οχημάτων λόγω της ιδιότυπης έως φουτουριστικής κατασκευής του οδοστρώματος ( ελλειπτικά παρτέρια κλπ).

Άρα μάλλον καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως τα 280 χιλιάρικα έπιασαν τόπο ουσιαστικά στην αύξηση της υπεραξίας του οικισμού των Αξιωματικών. Θα την πληρώσει την υπεραξία προς τον δήμο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ;;; (λέμε τώρα ...)

Ή κάνουμε λάθος στον συλλογισμό μας;;;

Φυσικά και μας αρέσει πως επιτέλους φωταγωγούνται δρόμοι και δει παραλιακοί που μέχρι πρόσφατα ήταν στο σκοτάδι (όπως άλλωστε πολλοί άλλοι στον δήμο μας) και γουστάρουμε τα σταμπωτά δάπεδα και τα μοντέρνα υλικά. Αλλά ...



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.