Είχαμε έγκαιρα πληροφορήσει για το πογκρόμ κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών που απειλούσαν τους δημότες Θερμαϊκού από οφειλές στο Δήμο.
Και σήμερα διαβάζουμε την επιστολή πατέρα ενός 5χρονου παιδιού, με μισθό μόλις 567 € από την Θεσσαλονίκη που καταγγέλλει ότι ο Δήμος Θερμαϊκού κατέσχεσε το μισθό του λόγω χρέους του από παλαιότερο πρόστιμο 350 € για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Αυτή είναι η επιστολή που έστειλε στο Συντονιστικό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης:

''Λέγομαι Παναγιώτης Κ. και είμαι πατέρας ενός παιδιού 5 χρονών. Με δεδομένο ότι η σύζυγός μου είναι άνεργη, οι μόνοι πόροι για να ζήσει η οικογένεια μου είναι ο μισθός των 567 ευρώ το μήνα που παίρνω εγώ από την εργασία μου.
Και όμως πριν λίγες μέρες ο Δήμος Θερμαϊκού προχώρησε σε κατάσχεση αυτών των 567 ευρώ της μισθοδοσίας μου, του μοναδικού, όπως είπα, πόρου ζωής της οικογένειάς μου, λόγω χρέους από ένα παλιό πρόστιμο 350 ευρώ για παράβαση του Κ.Ο.Κ., το οποίο με τις προσαυξήσεις έφτασε στα 647 ευρώ. Χωρίς καμιά προειδοποίηση ο Δήμος προχώρησε σε διαδικασία κατάσχεσης και δέσμευσε τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό της μισθοδοσίας μου.

Στη διαμαρτυρία μου και σε προσωπική επαφή που είχα με το Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη, ο ίδιος δήλωσε ότι κατανοεί το δίκαιο παράπονό μου και δεσμεύτηκε ότι με προσωπική του ευθύνη θα αποδεσμευτεί ο τραπεζικός μου λογαριασμός. Προχωρήσαμε μάλιστα σε διακανονισμό του χρέους μου ώστε να το αποπληρώσω σε μηνιαίες δόσεις.

Κάτι τέτοιο όμως ποτέ δεν έγινε. Όπως ενημερώθηκα από την τράπεζα για την επανενεργοποίηση του λογαριασμού μου είναι αναγκαία προσωπική εντολή του δημάρχου, η οποία ποτέ δεν δόθηκε. Σε τηλεφωνική μάλιστα επικοινωνία με την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου, μου ανέφερε ότι "Τελικά δεν γίνεται..."! Κι έτσι έμεινα με τα λόγια συμπαράστασης του Δημάρχου κι ούτε ένα ευρώ στην τσέπη για να ζήσει η οικογένειά μου.

Βρίσκομαι σε απόγνωση. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...
Ζητώ την αλληλεγγύη σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.''

Παρέμβαση του ΣΣΘ στον Δήμο Θερμαϊκού

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, είχε μαζική παρέμβαση σήμερα στο Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα του Παναγιώτη Κ. του οποίου ο λογαριασμός έχει κατασχεθεί από το δήμο.
Συγκεκριμένα ο Συντονισμός Συλλογικότητων Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα στο δημαρχείο Περαίας και είχε δέσμευση από τον δήμαρχο, κ. Μαυρομάτη, ότι με προσωπική του ευθύνη-υπογραφή θα δοθεί εντολή για την αποδέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του χαμηλόμισθου οικογενειάρχη.
Ακόμη ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ζήτησε – απαίτησε, την διαγραφή του συγκεκριμένου προστίμου. Ο κ. Μαυρομάτης τόνισε ότι θα το εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Τα ΣΥΡΙΖοτρόλ (Μηταφίδης και λοιποί συν αυτώ μουσάτοι τσιμπουκοφόροι διανοούμενοι τεμπέληδες) πήγαν για show (μαζική παρέμβαση το λένε οι σύντροφοι) στο Δημαρχείο και κουβάλησαν και τις κάμερες μαζί τους (όχι από τα βοθροκάναλα... αυτοί ήταν από τα άλλα τα κανάλια που ψάχνουν απεγνωσμένα θέματα για να γεμίσουν τον τηλεοπτικό τους χρόνο) για να αναδείξουν τον πόνο του καημένο του πολίτη (σημ. μέλος κι αυτός των συλλογικοτήτων) που του κατασχέθηκαν τα χρήματα. Βέβαια όλα τα ΜΜΕ, όπως και το δικό σας blog (acivistis), στέκονται επιλεκτικά μόνο στη μια όψη του ζητήματος, αδιαφορώντας για την πλήρη αλήθεια και την έγκυρη ενημέρωση. Αποδίδουν επιλεκτικά τα γεγονότα. Τους ενδιαφέρει ενδιαφέρει να πουλήσουν λαϊκό πόνο. Αρέσει και συγκινεί τον κόσμο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κλήση ήταν από το 2010 (πριν έξι χρόνια!!!), και ο εν λόγω κύριος είχε λάβει ειδοποιήσεις προκειμένου να προβεί στην τακτοποίηση της οφειλής του, χωρίς όμως να επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια. Προφανώς και η διαδικασία κατάσχεσης του μισθού του είναι η νόμιμη διαδικασία, την οποία είναι υποχρεωμένες δια νόμου να ακολουθήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Είναι νόμος του κράτους, δεν είναι απόφαση του Δήμου. Τα κανάλια έπρεπε να περιλάβουν το Μηταφίδη και τα άλλα ΣΥΡΙΖοτρόλ των Συλλογικοτήτων!!! Δύο χρόνια στην κυβέρνηση ας τον άλλαζαν το συγκεκριμένο νόμο;;;; Όπως κατήργησαν και το ΕΝΦΙΑ και επαναφέραν το μισθό στα 750€ και δεν έκαναν περικοπές στις συντάξεις και τόσα πολλά άλλα που έκαναν σύμφωνα με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Αλλά μάλλον δεν έχουν και πολύ χρόνο γιατί παίζουν συνεχώς τα νταούλια και τους ζουρνάδες και χορεύουν τις αγορές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο ανωνυμος σχολιαστης στην προσπαθεια του να υπερασπισει τον δημο και βρισκομενος σε πληρη συγχυση βλεπει παντου συριζαιους και ΤΟΝ Μηταφιδη μονο που αυτος βολευτηκε σε καρεκλες βουλευτικες και λοιποι συριζαιοι αναμενουν να βολευτουν. αλλοι ηταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο μυθομανής που ανακάλυψε... Μηταφίδη για να δικαιολογήσει την επονείδιστη ενέργεια του Μαυρομάτη να κατασχέσει το μισθό ενός μεροκαματιάρη, να δούμε τι θα έλεγε αν κατάσχονταν ο δικός του μισθός ή η δική του σύνταξη και αν θα συνέχιζε τα λιβανιστήρια που κάνει στην αποτυχημένη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.