minisimavromati1Εκδικάστηκε η μήνυση  και την περασμένη Πέμπτη εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία καταδικάζεται σε ποινή 10μηνης φυλάκισης ο Αντιδήμαρχος Θερμαϊκού κ.Κώστας Κούτουκας
Ο Αντιδήμαρχος είχε μηνυθεί τον Δεκέμβριο του 2008 από τον πρώην Δήμαρχο της Μηχανιώνας  κ. Γιάννη Μαυρομάτη για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η υπόθεση έχει ως εξής: Τον Οκτώβρη του 2008, ο κ. Κούτουκας δημοσίευσε ....

ένα άρθρο του στην τοπική εφημερίδα "Τοπικός Ορίζοντας" με τίτλο "Ο πρώην Δήμαρχος Μηχανιώνας κ. Κούτουκας καταγγέλει". Σε αυτό μεταξύ των άλλων κατηγορούσε τον κ. Μαυρομάτη (ψευδώς όπως αποδείχτηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης) ότι:

  • Ο Δήμος Μηχανιώνας (με δήμαρχο τον Μαυρομάτη) με κατά πλειοψηφία απόφασή του αποφάσισε την καταστροφή του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, για λόγους που αποδόθηκαν στην ικανοποίηση του εγωισμού ενός "ανθρώπου που μειοψήφισε στην απόφαση κατασκευής του" προκειμένου να φτιάξει στη θέση του "τσιπουράδικα".
  • Παρέσυρε την παράταξή του προκειμένου να καταστρέψει ή να αποτρέψει την εκτέλεση έργων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να "μειώσει την προηγούμενη απόφαση (υπό τον Κούτουκα)  δημοτική αρχή ή για να ικανοποιήσει τον εγωισμό του".
  • Κατήργησε ενταγμένα και εξασφαλισμένα αθλητικά έργα ζημιώνοντας το Δήμο με 350.000.000 δρχ
  • Εξαιτίας του σύρθηκαν στα δικαστήρια επιχειρηματίες - καταστηματάρχες του Δήμου, που τον εμπιστεύθηκαν και ότι "ο ηθικός αυτουργός δεν αναγνωρίζει καμία ευθύνη".
  • "Ο Δήμος Μηχανιώνας και αυτός που τον εκπροσωπεί δεν πρέπει να είναι εκμεταλλευτής ανασφάλιστων κακοπληρωμένων νέων".
  • "Η λέξη ευθύνη είναι άγνωστη (για τον κ. Μαυρομάτη), αφού σε κάθε ευκαιρία μεταβιβάζει την ευθύνη σε δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους"
Το δικαστήριο όμως - με την απόφαση και την επιβληθείσα ποινή -  έκρινε πως τα παραπάνω γεγονότα είναι ψευδή   και ότι ουδέποτε λήφθηκε απόφαση για καταστροφή του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ή για μεταφορά του σε άλλη θέση.
Σύμφωνα δε με  τον κ. Μαυρομάτη - όπως και στη μήνυσή του βεβαιώνει και με την απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνεται -   δεν κατήργησε τα ενταγμένα και εξασφαλισμένα αθλητικά έργα με οικονομική ζημία του Δήμου. Αντίθετα το έργα αυτά ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ. στις 29/1/2001, σε συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε ο ίδιος και τα ψήφισε μεταξύ άλλων και αυτός, όντας τότε Δημοτικός σύμβουλος. Τα έργα αυτά τα πρότεινε ο Δήμος στην Τεχνική Επιτροπή του Νομού (Τ.Ε.Ν.), όμως όπως αναφέρθηκε, η τότε δημοτική αρχή - με επικεφαλής τον κ. Κούτουκα - δεν προχώρησε στη σύνταξη των αναγκαίων μελετών για τα συγκεκριμένα έργα. Και μάλιστα τα έργα,  (μετά από τροποποίηση του προγράμματος Ελλάδα 2004)  υλοποιήθηκαν από τον κ. Μαυρομάτη και ήταν συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
Εν αναμονή δε της καθαρογραφής της απόφασης καταρρίφθησαν  οι κατηγορίες (και άρα συκοφαντίες) που αποδίδονταν σε βάρος του κ. Μαυρομάτη με την συγκεκριμένη αρθρογραφία.
Μια πρώτη νίκη  άρα καταγράφεται για τον πρώην Δήμαρχο, σε βάρος του νυν Αντιδημάρχου. Σε μια πολιτική αλλά και δικαστική διαμάχη που προβλέπεται να έχει πολλά επεισόδια. 
Στην απόφαση ο κ. Κούτουκας, προφανώς, θα ασκήσει έφεση. Και θα έχουμε και άλλους δικαστικούς γύρους αναμετρήσεων. Πάντως η απόφαση αυτή προδικάζει ανάλογη απόφαση αστικού δικαστηρίου που θα τον υποχρεώσει μάλλον σε καταβολή και χρηματικής αποζημίωσης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.