Sinedriasi15032011Το θέμα των 15 εργαζομένων του πρώην Δήμου Μηχανιώνας

Την  αγωνία και εργασιακή αβεβαιότητα 15 εργαζομένων, που φαίνεται να βρίσκονται στον αέρα, καθώς η πάρεδρος δεν ενέκρινε την δαπάνη μισθοδοσίας τους και παραπέμπει το θέμα της νομιμότητας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι εργαζόμενοι αυτοί, που πληρούσαν πάγιες και διαρκείς ....

ανάγκες και κατά συνέπεια θα έπρεπε οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου απασχολούνταν για αρκετά χρόνια (πολλοί 8 και 10 χρόνια) στον πρώην δήμο Μηχανιώνας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε διάφορες ειδικότητες. Με ορατό τον κίνδυνο να κινδυνεύουν να μην πληρωθούν το Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε - με ψήφισμα που θα αποστείλει στην Πάρεδρο, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Υπουργείο Εσωτερικών - να τους στηρίξει θεωρώντας ότι   οι εργαζόμενοι αυτοί είναι  απαραίτητοι στο δήμο, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Και ότι τυχόν απομάκρυνση από τις θέσεις τους, θα δημιουργούσε πολύ μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του νέου δήμου.


Οικονομική ενίσχυση της Αναγέννησης Επανομής

anagenisi-veria-1-0300pxΜε πρόταση του κ. Παράσχου ζητήθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Επανομής. Μετά δε από πολύωρη συζήτηση δεν ψηφίστηκε το αίτημα αλλά παρέπεμψαν τη Διοίκηση της Αναγέννησης σε συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών.
Αυτή πραγματοποιήθηκε χθες και απ' ότι μάθαμε επιχορηγήθηκε ο Σύλλογος με 10.000 ευρώ.
Χωρίς να είμαστε αντίθετοι θα περιμέναμε να κληθούν όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου, να γίνει μια απογραφή και αποτίμηση και αφού υπάρξουν συγκεκριμένες ιεραρχήσεις και τεθούν τα απαραίτητα κριτήρια να υπάρξει μια αναλογική και ορθολογιστική  ενίσχυση όλων. Διαφορετικά δίνεται η εντύπωση της αυθαίρετης και κατόπιν πιέσεων διευθέτησης παρόμοιων αιτημάτων.
 
Συγχωνεύσεις Σχολικών Επιτροπών  Εκπαίδευσης

school2Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε δύσκαμπτη η διοίκηση του Δήμου. Και μάλιστα σε ένα θέμα που δεν αφορούσε χρήματα αλλά εκπροσώπηση. 
Με τον Καλλικράτη ενοποιούνται οι Σχολικές επιτροπές των Σχολείων (52 ήταν πριν, όσα και τα σχολεία) σε δύο, μια για την Πρωτοβάθμια και μια για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Και ενώ θα μπορούσαν να εκπροσωπηθούν οι γονείς με τρία μέλη στην κάθε μία, η εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Βασιλειάδη (που δεν άλλαξε παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης και της Ένωσης Γονέων δια του Προέδρου της) ήταν για ένα μέλος και έτσι παρέμεινε και ψηφίστηκε. Η επιχειρούμενη διαφοροποίηση του  κ. Λαζαρίδη από την παραταξιακή θέση επιπλήχτηκε από τον Πρόεδρο και  ο Αντιδήμαρχος αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν.

Ανεξαρτησία άποψης ή όλοι στα μαντριά;

sheepΘέμα διαφορετικής γνώμης από σύμβουλο στην πρόταση της παράταξής του υπήρξε και άλλη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.Και αφορούσε θέση του κ. Αθανασιάδη πάνω στον Κανονισμό Λειτουργίας Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Και σ' αυτόν δεν δίστασε ο κ. Στεφανίδης να του θυμίσει (όπως άλλωστε είχε πράξει και στην προηγούμενη περίπτωση για τον κ. Λαζαρίδη) ότι δεν δικαιούται να έχει άλλη τοποθέτηση από αυτήν της παράταξής του και ότι θα έπρεπε να την είχε καταθέσει στο προσυμβούλιο (την διαδικασία προετοιμασίας των παρατάξεων πριν την συνεδρίαση).
Έντονα αντέδρασε ο κ Αθανασιάδης που δήλωσε ότι "κάθε σύμβουλος είναι αυθύπαρκτη οντότητα και έχει δικαίωμα να εκφέρει και διαφορετικές απόψεις" και ακόμη ότι "δεν είναι πρόβατα οι δημοτικοί σύμβουλοι".
Φυσικά και κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με την λογική του και μακάρι να υπάρξουν πραγματικά αδέσμευτες και ανεξάρτητες από κελεύσματα φωνές.
Αλλά έλα που δεν μπορεί να μας πείσει για το δίκαιο των λόγων του; Γιατί θεωρούμε ότι και αυτός όπως ίσως και κάποιοι άλλοι από την παράταξή του, υψώνουν αντιρρήσεις μάλλον να φανερώσουν με θορυβώδη τρόπο την μη κατάληψη μια θέσης Αντιδημάρχου (που κατά την γνώμη τους εδικαιούνταν).

Νέος Κανονισμός Λειτουργίας Συνεδριάσεων

stefanidisΠράγματι το Προεδρείο του ΔΣ (Στεφανίδης, Παπαμιχαήλ, Ζαβέρκος) δούλεψαν πολύ και καλά με αποτέλεσμα να κατατεθεί ένας χρήσιμος και σωστός Κανονισμός Λειτουργίας, που είναι ομπούσουλας των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Και θα περίμενε κανείς ότι εφόσον ήταν διαπαραταξιακή η σύνθεση θα γινόταν ομόφωνα αποδεκτός. Έλα όμως που κάποιοι ένθεν κακείθεν είχαν λόγους (παρότι στα προσυμβούλια - κακός ο όρος - δεν έθεσαν αντιρρήσεις) να βάλουν ενστάσεις για επιμέρους άρθρα; Και έτσι δόθηκε η εντύπωση ότι η στήριξη των τριών του Προεδρείου δεν ήταν σύσσωμη.
Ιδιαίτερη έκπληξη αποτέλεσε η έκφραση συγχαρητηρίων με θερμά λόγια του κ. Παράσχου προς την κα Παπαμιχαήλ.

Γενικές εντυπώσεις
Δεν θεωρούμε πως είναι αρραγής η ενότητα και η σύμπνοια των παρατάξεων. Με χαρά νομίζουμε πως θα έσκαβαν κάποιοι το λάκκο των ομοϊδεατών τους.
Μπορεί και να κάνουμε λάθος.
Ο καιρός θα δείξει.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.