PentousismeremetiΤο 14ο θέμα της ΗΔ της προσεχούς συνεδρίασης του ΔΣ της Τρίτης 29/3 περιλαμβάνει την "Έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2011".
Πληροφορηθήκαμε και   από μέλη της συμπολίτευσης αλλά και  της αντιπολίτευσης, ότι δεν τους έχει δοθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής η εισήγηση του συγκεκριμένου θέματος. Που με απλά λόγια αυτό πάει να πει πως δεν είναι έτοιμο.


pros5thschool300pxΝα συμφωνήσουμε πρώτα ότι η συζήτηση και η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου αποτελεί μια πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία όμως πρέπει να υπηρετεί τις αρχές της συμμετοχής, της διαφάνειας και του ελέγχου.
Φτάσαμε παραμονή της συνεδρίασης και δεν  υφίσταται σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος. Το οποίο θα έπρεπε να είχε κατατεθεί από εβδομάδες πριν και να είχε διενεργηθεί δημόσια συζήτηση και διαβούλευση ώστε να κατοχυρωθεί η αναγκαία συμμετοχή. Δεν προκλήθηκαν ανοιχτές διαδικασίες συζήτησης με τους δημότες, δεν αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, και δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή Διαβούλευσης, όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 76 του νόμου 3852.
Η επιτροπή διαβούλευσης άλλωστε, προβλέπεται να συγκροτηθεί στην αυριανή συνεδρίαση. Για μας, η συμμετοχή του δημότη, η διαφάνεια, ο έλεγχος, η χρηστή και συνετή διαχείριση, αποτελούν σημαντικές αξίες. Πολλά από τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης σήμερα οφείλονται ακριβώς στην περιφρόνηση αυτών των αρχών.

Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν όσο γίνεται καλύτερα όλα τα δεδομένα, των δυνατοτήτων το Δήμου και του Τεχνικού Προγράμματος, στοιχεία που καθορίζουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής του για τον επόμενο χρόνο, χωρίς τεχνικές ωραιοποιήσεων.
Πιστεύουμε ότι στοιχειώδης υπευθυνότητα εκ μέρους της Διοίκησης επιβάλλει την απόσυρση του θέματος από τη Συνεδρίαση και η επανεισαγωγή του εφόσον προηγηθεί δημόσια διαβούλευση.
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.