Έντονη ανησυχία δημιουργεί η γραπτή δήλωση που εξέδωσε χθες η κυρία Μαρία Δαμανάκη και που σύμφωνα μ' αυτή  «Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».


Σύμφωνα μ' αυτή συζητείται στα  ευρωπαϊκά όργανα το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Αίσθηση και περισσότερη ανησυχία δημιουργείται γιατί ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος... απέφυγε να κάνει δημοσίως μια δήλωση που να... αδειάζει αυτήν της Ελληνίδας εκπροσώπου - έστω κι αν εκφράζει την προσωπική αγωνία της. Το έκανε, πάντως, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν γι' αυτά τα θέματα, κ. Α. Αλταφάζ, ο οποίος διέψευσε την επίμαχη φράση της κυρίας Δαμανάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχει γίνει ποτέ συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». Κάτι τέτοιο, ως τώρα η κυβέρνηση το εξόρκιζε. Τώρα άλλαξε γραμμή πλεύσης και με τον τρόπο του "δαμανάκειου παπαγαλακίου" μήπως προσπαθεί να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για την ενδεχόμενη προσγείωση στο εθνικό νομισματοκοπείο;
Μήπως απλά η Δαμανάκη δεν εξέφρασε προσωπική της αγωνία αλλά έκανε τις δηλώσεις καθ' υπόδειξη και προτροπή του ΓΑΠ ;
Εμείς στον Ακτιβιστή φιλοξενήσαμε ήδη από τον περασμένο Ιούνιο   ανάλυση  του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου (Ο κύβος ερρίφθη: Διπλό νομισματικό σύστημα για την Ελλάδα)  που πληροφορούσε για συζητήσεις που λάμβαναν χώρα στα ευρωπαϊκά σαλόνια και έθεταν προς εξέταση την πιθανότητα αυτή.
Τώρα,  -  ένα χρόνο από τότε, κι αφού κατάφεραν οι πιστωτές να πάρουν ήδη μεγάλο μέρος της αξίας των ομολόγων που είχαν στα χέρια τους - όλα δείχνουν πως η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από τη βύθιση της Ελλάδας και επιχειρείται να μας οδηγήσουν σε αποπομπή. Αφού προηγουμένως μας εξωθήσουν στην πλήρη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Συνωμότες και άφρονες πολιτικοί συνετέλεσαν στην καταστροφή της Ελλάδας και πρέπει να πληρώσουν γι' αυτό.
Ίσως είναι καιρός να γίνει εκκίνηση των διεργασιών για την εγκαθίδρυση της 4ης Ελληνικής Δημοκρατίας, αφού αποδωθούν οι ευθύνες ποινές και τιμωρίες στους εγκληματίες πολιτικούς.
Και όπως έγραφε το πανώ στη χθεσινή συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στη Θεσσαλονίκη: Ευθύνες δεν έχουν μόνο οι κακοί πολιτικοί αλλά και οι καλοί που ανέχτηκαν τους κακούς αλλά και τις κακές πολιτικές.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.