Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Με πολύ μεγάλη επιτυχία , ομολογουμένως , έληξαν οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου .
Η έναρξη έγινε την Παρασκευή 20-5-2011 με τον πανηγυρικό  εσπερινό ο οποίος ετελέσθη στην εκκλησία των Αγίων Κων/νου και Ελένης σε μια γραφική τοποθεσία .
Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τον εσπερινό μαγεύτηκαν και καθηλώθηκαν στις θέσεις τους από την υπέροχη ψαλμωδία και τα τροπάρια που ακούστηκαν. Η παρουσία και συμμετοχή 5 ιερέων και άλλων τόσων καλλίφωνων ψαλτών συνετέλεσαν στο ως άνω αποτέλεσμα .
Ακολούθησαν η λιτάνευση και περιφορά των εικόνων των Αγίων Κων/νου και Ελένης και η μέρα έκλεισε με εκδηλώσεις από χορωδίες και χορευτικούς συλλόγους .
Έντονη ήταν η παρουσία των Δημοτικών αρχόντων που τίμησαν και έδωσαν την ανάλογη βαρύτητα στην εκδήλωση . Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Αλεξανδρής , ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαυρομάτης  ,  οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Λαζαρίδης  ,  Κούτουκας , Βασιλειάδης  ,  Κ. Βογιατζής  οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Οικονομίδης, Μπαλασάς ,  Χ. Βογιατζής , Ζαβέρκος καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Καζάκης.
Παραβρέθηκαν επίσης η βουλευτής κ. Ευαγγελία Πασχαλίδου και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Τσαμασλής , γνήσια τέκνα και οι δύο του Μεσημερίου .
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν την Κυριακή με το 2ο αντάμωμα όπου συμμετείχαν 20 πολιτιστικοί σύλλογοι από την ευρύτερη περιοχή των Νομών Θεσσαλονίκης , Χαλκιδικής , και Κοζάνης . Έντονο ήταν το γλέντι και το ξεφάντωμα των συμμετεχόντων καθ’ οδόν  μέχρι το σημείο συνάντησης που ήταν ο αύλειος χώρος του δημοτικού σχολείου . Εκεί το ξεφάντωμα πλέον ήταν συλλογικό αφού συμμετείχαν στους χορούς και οι παρευρισκόμενοι . Ένα πραγματικό αντάμωμα .
Πλήθος κόσμου , από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου και όχι μόνο , είχε συρρεύσει για να παρακολουθήσει το θέαμα που ήταν φανταστικό . 
Μπράβο στους συντελεστές για την άρτια οργάνωση και τη μεγάλη προσπάθεια και κόπο που κατέβαλαν και μας έκαναν υπερήφανους . Και όλα αυτά χωρίς καμιά χρηματοδότηση από Δήμο και λοιπούς κρατικούς φορείς , παρά μόνο από ιδιώτες χορηγούς και την εθελοντική προσφορά και συμμετοχή των κατοίκων του Μεσημερίου .
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Συμφωνω με τα γραφωμενα σου.Ομως αν εισαι ρεπορτερ, τοτε υπηρχαν και αλλοι δημοτικοι συμβουλοι στην εκκλησια και στην λειτανευση και απο την στιγμη που τους αναφερεις ολους,εκανες φαουλ....Αν δεν εισαι,τοτε μην τον κανεις...Συγχαρητηρια σε καθε περιπτωση στους Μεσσημεριωτες για την ομορφες και σεμνες εκδηλωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Τεκίδης26 Μαΐου 2011 στις 4:17 μ.μ.

    Σας διαβεβαιώ πως εσκεμένα δεν έγινε τίποτε . Ή δεν σας είδα ή δεν σας γνωρίζω ή δεν ξέρω το επίθετο σας .
    Νομίζω πως το καταλαβένεται κι εσείς αυτό αφού τώρα με τον καλλικράτη μέχρι να γνωριστούμε θα περάσει κάποιος χρόνος . Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε ρεπόρτερ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.