Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Αγ. Τριάδας, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23/5/2011, αποφασίζει τα εξής:
Α) Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στην τοποθέτηση και λειτουργία οποιωνδήποτε κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κοντά στο σχολείο μας.
Β) Συγκεκριμένα, για τις παράνομα εγκατεστημένες κεραίες επί των οδών Ν. Γκέλλου & Οικονομίου γωνία –σε απόσταση 65μ. περίπου από το σχολείο μας– απαιτούμε την άμεση παύση της λειτουργίας τους καθώς και την απεγκατάσταση τους.

Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης, αποφασίζουμε να προβούμε στις παρακάτω ενέργειες:
1)    Αίτηση προς τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης να προβεί σε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για την χωρίς άδεια εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών, καταθέτοντας όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη μη νομιμότητα τους (αποφάσεις Πολεοδομίας, αποφάσεις ΕΕΤΤ)
2)    Αίτηση προς την Πολεοδομία Δ. Θέρμης να προχωρήσει στη κατεδάφιση των εν λόγω κεραιών, αφού με τελεσίδικη απόφαση της υπηρεσίας (μετά και από τις ενστάσεις των εταιριών), οι κεραίες έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια (εκθέσεις αυτοψίας Θ52 & Θ53).
3)    Να ενημερωθούν: Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσ/νίκης,  η Δ/νση Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, η Ένωση Γονέων, η Ομοσπονδία Γονέων, για το παραπάνω θέμα και να ζητηθεί να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απομακρυνθούν οι κεραίες.
4)    Να σταλεί δελτίο τύπου σε ΜΜΕ (εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση) με το παραπάνω ψήφισμα.
Τέλος, επειδή εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε ο Δήμος Θερμαϊκού εναντίον των εταιριών που εγκατέστησαν τις εν λόγω κεραίες (αναμένεται η έκδοση της απόφασης εν μέσω καλοκαιριού), δηλώνουμε ότι είμαστε σε επαγρύπνηση. Εάν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν έχουν φύγει οι κεραίες, την πρώτη κιόλας εβδομάδα των μαθημάτων θα συγκληθεί εκ νέου Γ.Σ. για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες και κινητοποιήσεις μας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.