Μια 50χρονη μητέρα αναγκάστηκε να περπατήσει γυμνή στο χωριό της στο βόρειο Πακιστάν γιατί ένας από τους γιους της κατηγορήθηκε ότι έκανε παιδί με μια γειτόνισσα, παντρεμένη με άλλο άνδρα. 

Στο Πακιστάν, μια πολύ συντηρητική μουσουλμανική χώρα, οι γυναίκες δεν προστατεύονται παρά ελάχιστα από την αστυνομία, ενώ μερικές φορές οι συγγενείς τους τις αντιμετωπίζουν σαν πραμάτεια, κυρίως στις αγροτικές περιοχές. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Νελόρ Μπάλα, 50 χλμ. βόρεια του Ισλαμαμπάντ όταν ένας άνδρας, ο Μοχάμαντ Σαλμάν, που λείπει συχνά από το σπίτι του γιατί εργάζεται στη Λαχώρη της ανατολικής Ινδίας, άρχισε να υποψιάζεται πως ένας από τους γιους της γειτόνισσάς του κοιμήθηκε με τη γυναίκα του και αυτή έμεινε έγκυος, εξήγησε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. 

Έξαλλοι ο Σαλμάν και τα αδέλφιά του πήγαν στο σπίτι των δύο υπόπτων, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας τη μητέρα τους μόνη στο σπίτι. "Την έβγαλαν από το σπίτι, τής ξέσχισαν τα ρούχα και την ανάγκασαν να περπατήσει γυμνή στο δρόμο", εξήγησε ο αξιωματικός της αστυνομίας. 

Κανείς δεν κατέθεσε μήνυση. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε από κατοίκους του χωριού. Δύο άτομα συνελήφθηκαν. Το 50χρονο θύμα κατέθεσε στην αστυνομία. 

Τα δικαιώματα των γυναικών δεν προστατεύονται στο Πακιστάν, καθώς δεν έχει ψηφιστεί νομοσχέδιο κατά της βίας σε βάρος τους αρκετά χρόνια τώρα εξαιτίας της αντίθεσης ριζοσπαστικών θρησκευτικών κομμάτων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.