Άρθρο του  Λιότσιου Σ.Βασίλη *

Ακόμα μια παράσταση, αυτή της ‟ψήφισης του μεσοπρόθεσμου” τελείωσε ,όπως τελείωσε μοιραία και η αναπάντεχα υπέροχη συγκέντρωση των ‟αγανακτισμένων”, λόγω της …απραξίας και της - κινούμενης σε εποχές χούντας - επέμβαση των ΜΑΤ. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν αναδεικνύουν πλέον ξεκάθαρα ότι : Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ‟ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ” ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ. ΑΠΟΚΟΠΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΥΤΑΡΕΣΚΗ …ΚΑΣΤΑ ! ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ FED, ΠΟΥ ΜΕ ΖΗΛΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ‟ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ” , ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ) ,ΘΑ’ ΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ! ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ !
Όμως ,‟αν η εξουσία διαφθείρει ,τότε η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα” και αυτό το ‟βάρος της εξουσίας” είναι δυσβάσταχτο και δύσκολα διαχειρήσιμο ακόμα και για …φιλοσόφους, ποσώς για αμόρφωτα παιδάκια της σχολής αστυφυλάκων .
Η αγριότητα των αδιάκριτων χτυπημάτων της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών και τα σήματα νίκης που σχηματίζουν με τα δάκτυλά τους οι νεαροί και (σχεδιασμένα) αγράμματοι ‟ράμπο” όταν κατά αγέλες ξεχύνονται πάνω στις μηχανές τους, αποδεικνύουν ότι στο πρόσωπο του λαού βλέπουν αδιακρίτως τον ‟εχθρό”, την περιπέτεια που …‟ψόφιοι είναι” να καταλήξει σε πιστολίδι . Οι γραμματικές τους γνώσεις είναι επίτηδες επικίνδυνα χαμηλές ,με αποτέλεσμα , να μην καταλαβαίνουν το χωροχρόνο γύρο τους ,αλλά και να βλέπουν ως σάκο του μποξ το φτωχό λαό . Είμαι σε θέση να γνωρίζω (έχω εκατοντάδες - στην κυριολεξία – μαθητές ,αξιωματικούς και υπαξιωματικούς) ότι υπάρχει στις τάξεις της ,λόγω της κατευθυνόμενης εκπαίδευσής τους , τέτοια απομόνωση, τέτοια αγραμματοσύνη και τόσο χαμηλό επίπεδο ,που η - ασήκωτη για το επίπεδό τους - ‟αίσθηση οπλοφορίας” και οι στολές ‟ράμπο” ,σε συνδυασμό με ταινίες βίας που προβάλλονται σε καταιγιστικούς ρυθμούς στα ΜΜΕ, τους μετατρέπουν σε επικίνδυνους εν δυνάμει ‟παλικαράδες” των δρόμων ,που απλά παρακαλούν να συμβεί κάτι ώστε να δείρουν , ή να πυροβολήσουν, νιώθοντας ότι αποτελούν ξεχωριστή κάστα ,με υπερβολική ,ακατανόητη και επικίνδυνη μεταξύ τους ‟λυκο-αλληλεγγύη” (!?)
Σε ό,τι αφορά τους ‟αγανακτισμένους” και την ουσία ,υπήρξε ,όπως είχα επισημάνει σε παλιότερο άρθρο μου , πρόβλημα στρατηγικής και στοχοποίησης και όταν δεν υπάρχει στρατηγική, με ακραιφνή στοχοποίηση ,δεν είναι δυνατόν να κερδηθεί καμία μάχη , όσο εύκολη κι αν είναι. Ενώ ο αντίπαλός βρίσκεται σε φάση γενικής επίθεσης κορεσμού χωρίς κανόνες, έχοντας πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού με το μέρος του , οι ‟αγανακτισμένοι” εμμένουν ρομαντικά και ‟δημοκρατικά”, πιστεύοντας πως δεν έχουν πόλεμο και ότι με ειρηνικές μαζικές διαδηλώσεις τύπου πανελλήνιας μοτο-συνάντησης eduro θα το αντιμετωπίσουν . Μου θυμίζει την προτροπή της κυβέρνησης σημίτη προς τους αγρότες, να μην κλείνουν τους δρόμους, αλλά να παρατάσσουν τα τρακτέρ τους …ειρηνικά ‟στην άκρη του δρόμου” ,χωρίς να ενοχλούν την κυκλοφορία (!?).
Οι μαζικές αυτές ειρηνικές διαδηλώσεις θα έφερναν αποτέλεσμα ,αν οι κυβερνόντες είχαν πολιτική συνείδηση , δεν ήταν επαγγελματίες πολιτικοί ,ΗΤΑΝ ΈΛΛΗΝΕΣ και ήταν άνθρωποι οι οποίοι αφουγκραζόταν και υπηρετούσαν το λαό. Δε συμβαίνει όμως αυτό ,μη γελιόμαστε ! Είναι απεσταλμένοι πράκτορες των τραπεζιτών που , αφού γαλουχήθηκαν με τις ελιτίστικες υπερ-αρχές της σχολής του Σικάγου, του Χάρβαρντ και της διεθνούς μασονίας , στάλθηκαν με συγκεκριμένη αποστολή στην Ελλάδα και τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά από τα γνωστά κυκλώματα, συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια .
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ‟ΡΑΓΙΑΔΕΣ” ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΥΦΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ (1.000.000) ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΌΤΑΝ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ …ΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ‟ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ” ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ! ΚΑΜΙΑ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ (ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ) ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ, ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !
Γι αυτό λοιπόν μη γελιέστε και μην αναλώνετε τις δυνάμεις σας μόνο στις συγκεντρώσεις .Δεν είναι αυτοσκοπός οι συγκεντρώσεις και ούτε τους φοβίζουν αν είναι ‟ειρηνικές” ,όσο μαζικές και αν είναι .Σε τι εμπόδισαν οι ‟πυκνές” μούτζες και τα απαξιωτικά συνθήματα την κυβέρνηση και τις εφεδρείες της να υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο ; Αντίθετα μάλιστα ,οι ‟light” συγκεντρώσεις αυτού του τύπου ,καθώς κάνουν τους πολίτες να βαυκαλίζονται ότι τρομάζουν το σύστημα , τους καθιστούν μαλθακούς (βλέπε ακίνδυνους) χωρίς κεντρικό στόχο ,ακέφαλους και προσφέρουν πολύτιμο χρόνο στους πράκτορες της κυβέρνησης Παπανδρέου να δημιουργήσουν τετελεσμένα.
Μη γελιέστε ! Αν η κίνηση αυτή τρόμαζε το σύστημα, θα αναλάμβαναν αμέσως δουλειά τα ΜΑΤ και ο (ευρω)στρατός κάτω από δικαιολογίες περί …παρακώλησης συγκοινωνιών και ‟κατάλυσης πολιτεύματος”. Κάτι σαν τις εκλογές ,που αν έφερναν πραγματική αλλαγή, θα ήταν …παράνομες ! Υπάρχουν όμως ,γιατί αναπαράγουν με άλλα ‟χρώματα” το κυρίαρχο (τραπεζικό) σύστημα. Πότε είδαμε στις εκλογές εκπλήξεις ; Πότε δεν ξέραμε τον νικητή ; Πότε είχαμε …ανατροπές ; Ποτέ ,γιατί είναι ενταγμένες στους μηχανισμούς – εργαλεία του ίδιου του συστήματος ,το οποίο μόλις κατάλαβε ότι κινδυνεύει απ’ αυτές ,έσπευσε να τις χειραγωγήσει με εκπληκτικούς στη σύλληψή τους τρόπους (ΜΜΕ, αγνωσία , προπαγάνδα, ‟σφυγμομετρήσεις”) και στρατεύοντας ΟΛΕΣ τις ηγεσίες και τις ‟ηγετικές ομάδες” των κομμάτων !
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και μετά την ψήφισή του ,συνέβαιναν ‟εκπληκτικά” ,όσο και αποκαλυπτικά πράγματα στις εργασιακές σχέσεις ,στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό ,στο χρηματιστήριο Αθηνών και στις διεθνείς ‟αγορές”. Όσο υπήρχε αβεβαιότητα ,το χρηματιστήριο κάλπαζε (!?) ,τα σπρέτς πέφτανε οριακά (το ίδιο και τα CDS) και η μέρκελ ,καθώς πληροφορείτο την Πύρρειο υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου, άστραφτε από χαρά ! Στη συνέχεια ,μόλις το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε, το χρηματιστήριο έκανε βουτιά (!?), τα CDS και τα σπρέτς ‟σταθεροποιήθηκαν” στις προ ψήφισης τιμές και οι δανειστές μας ήταν όλο χαρά που …θα μας έδιναν κι άλλα λεφτά (!!!???) (Πρώτη φορά βλέπω ανθρώπους να χαίρονται που θα …πληρώσουν !) Τι σημαίνει αυτό ; Απλά ότι ο κύβος ερρίφθει . Οι ‟αγορές” και οι …‟επενδυτές”, βρήκαν λύση για τα ομόλογα και επέλεξαν να κερδίσουν μέσω της πτώχευσης της Ελλάδας και άρα μέσω των ασφάλιστρων κινδύνου (CDS).Παράλληλα, την ίδια στιγμή – ενώ έπεφτε ξύλο στο Σύνταγμα - αυξήθηκε η τιμή των φθηνών τσιγάρων κατά 100% και καταργήθηκε η μισθολογική εξέλιξη στο δημόσιο, άρα οι αναμενόμενες αυξήσεις στο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων λόγω προαγωγής !
Ο αγώνας πλέον χρειάζεται άμεση αλλαγή στρατηγικής ,στοχοποίηση και κυρίως ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ! Όσο εμείς καθυστερούμε και δεν εξαπολύουμε γενική επίθεση ,όσο οι βουλευτές που υπερψήφισαν το μεσοπρόθεσμο μπορούν να κυκλοφορούν αρτιμελείς στις εκλογικές τους περιφέρειες ,τα εξαγορασμένα λαμόγια της επαγγελματικής πολιτικής, με τις ψήφους των αγράμματων ή πουλημένων βουλευτών, θα ξεπουλάνε αργά αλλά σταθερά τη χώρα μας . Ήδη συστήθηκε η γνωστή εταιρεία ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας ,έχοντας (πρώτα απ’ όλα) εξασφαλίσει δια νόμου την ατιμωρησία των διοικούντων (!?)
ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ , ΟΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ‟ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ” ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,ώστε να αποθαρρυνθούν να αγοράσουν οτιδήποτε ελληνικό και έτσι να αποφύγουμε επικίνδυνα νομικά τετελεσμένα .ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΛΑΪΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ !

ΥΓ : Προσοχή !!! Όλες οι συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και εκδηλώσεις από δω και πέρα ,πρέπει να ‟βρίθουν” από αυτό το σύνθημα, ώστε να περάσει προς τα έξω και να αποθαρρύνει τους επίδοξους αγοραστές να ‟επενδύσουν” σε κάτι που με μεγάλες πιθανότητες θα χάσουν στη συνέχεια ή θα τους βάλει σε περιπέτειες .Η παραμικρή τέτοια πιθανότητα τους αποθαρρύνει ,στο βαθμό που έμαθαν να κλέβουν και να κερδίζουν με μηδαμινό ρίσκο !

* O Λιότσιος Σ.Βασίλης είναι καθηγητής οικονομικών
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.