Δεν έχουμε καμμιά ψευδαίσθηση ότι μια δημοσίευση άρθρου μπορεί να μεταβάλλει την προαποφασισμένη θέση είτε ενός οργάνου Διοίκησης, είτε μιας ομάδας που ασκεί αυτό το έργο, ή ενός Δημάρχου, στην ευθύνη του οποίου βρίσκεται ο ορισμός των Προεδρείων των Δημοτικών Επιχειρήσεων και ΝΠΔΔ ενός Δήμου.
Και δεν ήταν στις προθέσεις μας να ξανασχοληθούμε με τις συγκροτήσεις των ΔΣ των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Θερμαϊκού, αν και είναι γνωστό ακόμη και στους πλέον αποστασιοποιημένους από τα δημοτικά δρώμενα δημότες ότι εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει ένα "άγριο" γαϊτανάκι ονοματολογίας με πιέσεις και απειλές παραιτήσεων που κύρια (και όχι μόνο) επικεντρωνόταν στην Προεδρία της ΔΕΥΑΘ.
Και αν ξαναποστάρουμε σήμερα (μια μέρα πριν την συγκρότηση των οργάνων, της αυριανής συνεδρίασης του ΔΣ) το κάνουμε γιατί έχουμε πλήθος μεηλς που μας το ζητούν  και μάλιστα κάποια από αυτά μας υποδεικνύουν  και τον τρόπο.


Δυστυχώς (και το έχουμε ξαναπεί) ο Δήμαρχος είναι αναγκασμένος να ακροβατεί μεταξύ των τρισήμισυ ομάδων που προσπαθούν να "διαφεντέψουν" το Δήμο. Φυσικά όμως σε αυτή την ποδοσφαιροποίηση της Διοίκησης συμμετέχει ενεργά και ο ίδιος, ως μέλος της κυρίαρχης, για την ώρα, ομάδας.
Έτσι είναι αδύνατον να δράσει ενωτικά και να έχει ως κύριο γνώμονα την καλύτερη λειτουργία του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων, καθ' ην στιγμήν είναι "αναγκασμένος" να εξυπηρετεί φιλοδοξίες (που μπορεί να ξεκινούν από τάσεις κυριαρχίας ή και προσπορισμού εσόδων από αντιμισθίες) στενών συνεργατών του.


Και θα ήταν εν μέρει κατανοητή η δυσκολία στην οποία βρίσκεται, αν δεν είχε γίνει και ο ίδιος μέρος του προβλήματος επιμένοντας (όπως πληροφορούμαστε) να ξανατοποθετήσει στην ΔΕΥΑΘ το ίδιο αποτυχημένο δίδυμο Τροκάνα  - Καζουλίδη (αυτών που η διαχρονική παρουσία τους στις Διευθυντικές θέσεις της επιχείρησης οδήγησε στην περσινή ταλαιπωρία τους δημότες λόγω της έλλειψης, αλλά και  κακής ποιότητας, νερού στην Περαία).


Οι πληροφορίες που μας έρχονται από φίλους του Ακτιβιστή (και γνώστες των δημοτικών πραγμάτων, από έξω κι από μέσα) μιλάνε για ακίνητα στην οδό Ρωμανού ιδιοκτησίας της οικογένειας Τροκάνα που  μισθώνει από χρόνια η ΔΕΥΑΘ. 
Ο Πρόεδρος δηλ. της επιχείρησης θα είναι ταυτόχρονα και μισθωτής και εκμισθωτής;


Θα θέλαμε να μάθουμε τι θα γίνει αν ο μισθωτής ζητήσει μείωση του μισθώματος από τον εκμισθωτή.
Θα θέλαμε ακόμη να μάθουμε αν υπάρχει πραγματική ανάγκη για εκμίσθωση ακινήτων από την ΔΕΥΑΘ.
Θα θέλαμε επίσης να ρωτήσουμε και να μας πληροφορήσουν αν  έχει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος ακίνητα που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ενδεχόμενες ανάγκες αποθήκης της εταιρίας.
Και στο τέλος θα επιθυμούσαμε να μας γνωρίσουν οι αρμόδιοι:  ανεξάρτητα αν είναι νόμιμη αυτή η μίσθωση, είναι και ηθική;


Δήμαρχε έχεις 21 συμβούλους, πρόσφατα εκλεγμένους. Γιατί αυτή η επιμονή να χρησιμοποιείς ανακυκλώνοντας την ίδια συγκεκριμένη πεντάδα;
Μήπως πρέπει να εξηγήσεις στους δημότες τις επιπλέον ικανότητες που έχουν αυτά τα στελέχη σου;


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Δεν με ενδιαφέρει ποιός το νοικιάζει, δικαίωμα του καθενός.¨Λάθος ερωτήσεις κάνετε. Αυτό που με νοιάζει είναι:
    Τι είναι αυτό που χρίζει αποθήκευσης και πόσο πάει το 'μαλλί' ( φυσικά και το πόσο ενοικιάζονται τα αντίστοιχα της περιοχής και φυσικά αν υπάρχει εναλλακτική , φθηνότερη για το δήμο - και άρα για τους δημότες - λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο, η αποκάλυψή σου είναι συνταρακτική, όσο και τα ερωτήματα που θέτεις υπό την κρίση του αναγνώστη. Αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς, με τι ανθρώπους έχουμε μπλέξει! Το ανακυκλούμενο για άλλη μια φορά δίδυμο της αποτυχίας το γνωρίσαμε για το ''έργο'' που άφησαν. Τώρα γνωρίζουμε, μπροστά στον ατομικό προσπορισμό εσόδων και πόσο μετράει γι' αυτούς (Δήμαρχο κ.λ.π.) η ηθική!
    Βόρειος άνεμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω ότι είναι καιρός να μάθουμε ,αν βέβαια θέλουν να ενημερώσουν τους δημότες ,ποια νομικά πρόσωπα η εταιρείες είχαν οι δήμοι πριν την ενοποίηση -και πόσα είναι τα χρέη του κάθε νομικού προσώπου η εταιρείας μέχρι πριν την συγχώνευση.
    Το σημαντικό δεν είναι μόνο ο ορισμός του πρόεδρου και αντιπροέδρου αλλά και ποιοι από τους δημότες θα είναι μελή.
    θα επιλέξουν ανθρώπους που γνωρίζουν ,η θα βάλουν γλάστρες όπως γινόταν μέχρι τώρα για να αλωνίζει ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος και λογαριασμό να μην δίνει.
    Οι γλάστρες μέχρι τώρα οδήγησαν τις εταιρείες των δήμων και τα νομικά πρόσωπα ,με μεγάλα ελλείμματα.
    Καλό θα είναι να δούμε ποιες εταιρείες η νομικά πρόσωπα έχουν χρέη ποσά είναι αυτά τα χρέη και ποιοι τα διοικούσαν ,μαζί με τα διοικητικά τους συμβούλια ,
    θέλω να ενημερώσω τους δημότες ,όταν άρχετε η ώρα τις ψήφου πάντα ψηφίζουμε με αυτό που μας λέει το κεφάλι που βρίσκετε πάνω στους ώμους μας και όχι το κάτω για τους άνδρες και για τις γυναίκες αντίστοιχα, πολλοί από αυτούς που καταχρέωσαν τις εταιρείες στις οποίες ήταν πρόεδροι αντιπρόεδροι η μελή διοικητικών συμβουλίων είναι τώρα εκλεγμένοι.
    Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που τους ψηφήσατε.
    Θα ήθελα όταν οριστούν τα διοικητικά συμβούλια ένα βιογραφικό του καθενός μέλους για να μάθουμε και εμείς τι γνώσεις έχει το κάθε μέλος για να βοηθήσει το διοικητικό συμβούλιο στο όποιο έχει οριστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ.ΜΑΤΘΑΙΟΥ .Δεν καταλαβαίνω τις ερωτήσεις που κανείς και τον συνειρμό των σκέψεων σου.
    Τι θα πει δεν σε ενδιαφέρει ποιος νοικιάζει ?εξακολουθούμε δηλ να υποστηρίζουμε το κάθε τι νόμιμο είναι και ηθικό?
    Ρωτάς τι είναι αυτό που χρίζει αποθήκευσης σε μια εταιρεία ύδρευσης .ρώτα τον υδραυλικό της γειτονιάς σου να σου πει γιατί χρειάζεται να έχει αποθήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.