Το σχέδιο του "μπακαλοτέφτερου" ( κατά περίπτωση και βούληση, στη λήψη των αποφάσεων) που εφαρμόζονταν στους πρώην δήμους του Θερμαϊκού, δείχνει να συνεχίζεται και στη λειτουργία του νέου Δήμου.
Το παράδοξο όμως είναι πως σ' αυτές τις λογικές φαίνεται ότι συναινούν σχεδόν όλοι (ανεξάρτητα αν για άλλα ζητήματα (ίσως δευτερεύουσας σημασίας) βρίσκονται αλληλοκατηγορούμενοι και κρινόμενοι στους ελεγκτές νομιμότητας και στις δικαστικές αίθουσες.
Ας δούμε την συγκεκριμένη περίπτωση, που ορισμένοι την αποκάλεσαν αυθαίρετη (και όμως την υπερψήφισαν) και άλλοι την χαρακτήρισαν "ύποπτη" και την καταψήφισαν:


Ιδιώτης ζητά, όπως προκύπτει, την ενοικίαση τμήματος αιγιαλού στην Αγία Τριάδα για να αναπτύξει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, τοποθετώντας ξαπλώστρες και ομπρέλες ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες (;) των λουομένων.
Το Τοπικό Συμβούλιο Αγίας Τριάδας, κατά πλειοψηφία, γνωμοδοτεί θετικά για παραχώρηση έκτασης 200 μέτρων αιγιαλού στην περιοχή μεταξύ ΚΑΑΥ και κάμπιγκ, δίπλα στα θέρετρα της Τράπεζας.
Εντελώς συμπτωματικά (;) η συγκεκριμένη έκταση αιγιαλού εφάπτεται (γειτνιάζει) με ελεύθερο δημοτικό οικόπεδο.
Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης (;) φροντίζοντας να πατά λεκτικά (μόνο) σε δύο βάρκες και ενώ μίλησε για "αποσπασματική απόφαση", για "έλλειψη συνολικής πολιτικής" του Δήμου για την ανάπτυξη των δράσεων του αιγιαλού, επιχείρησε να αποποιηθεί την πρόταση του, τονίζοντας πως η εισήγηση "απαντά σε αίτημα ιδιώτη" και
εισηγείται την υπερψήφιση της παραχώρησης της έκτασης, με άξιους συμπαραστάτες και υποστηρικτές  τους συμβούλους της παράταξής του, τον Πρόεδρο του Τοπικού της Αγ. Τριάδας αλλά και σύσσωμη την ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης.


Σταθερά αντίθετος στην εισήγηση τάχθηκε ο κ. Νίκος Παράσχου χωρίς να μασήσει καθόλου τα λόγια του. Σήκωσε το γάντι που πέταξε ο αντιδήμαρχος - που προφανώς στόχευε την παράταξη Μαυρομάτη για ανάλογες παραχωρήσεις του πρόσφατου παρελθόντος - χρησιμοποιώντας τη φράση "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί". 


"Εμείς στο σπίτι μας δεν έχουμε κρεμασμένους" ανταπάντησε ο κ. Παράσχου και πέρασε στην επίθεση με την προειδοποίηση και πρόβλεψη ότι η συγκεκριμένη παραχώρηση μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο "Ακρωτήρι" με αυθαίρετες κατασκευές και παρανομίες και ότι η επιλογή του χώρου παραπέμπει σε ίδρυση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα λειτουργεί χωρίς άδειες, χωρίς εφορία και θα δημιουργήσει αντιπαλότητες με υγιείς και συνεπείς επιχειρηματίες.
Αρνητική επίσης ψήφο, εκτός από τον κ. Παράσχου έδωσαν και οι κ. Μόραλη η οποία στάθηκε υπέρ της ελεύθερης χρήσης των παραλιών και ο κ. Παραδείσης που ζήτησε να υπάρξει αναλυτικός σχεδιασμός για το "τι είδους οργάνωση της παραλίας θέλουμε".


Ενδιαφέρον έως και θυμηδία προκάλεσαν τόσο η συζήτηση για το αν θα δοθεί άδεια για καντίνα - τροχήλατη ή ελαφρά  κατασκευή (ξύλινη) ώστε να καταστεί δυνατή η παροχή αναψυκτικών στους λουομένους, όσο και η υπερψήφιση αλλά με την παρατήρηση (μόνο για εγκατάσταση ομπρελών και ξαπλώστρων) από "σκεπτικιστική" μερίδα συμβούλων (Στεφανίδης, Καζουλίδη, Κουκουρίγκος).


Αφελής ερώτηση: Αν  - όπως άφησε να εννοηθεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος - η μίσθωση αφορά μόνο την φετινή σεζόν που λήγει σύντομα, γιατί δεν παραχωρήθηκε ο αιγιαλός μπροστά από το ΑΚΤΙΟΝ, ώστε να συμμαζευτεί για τον υπόλοιπο χρόνο η υπάρχουσα αθλιότητα;;


Και μια παρατήρηση: Η άποψη που επιχειρείται να "ζυμωθεί" στις συνειδήσεις της τοπικής κοινωνίας από κάποιους για κατεδάφιση του ΑΚΤΙΟΝ νομίζουμε ότι δείχνει ελαφρότητα αν δεν είναι ύποπτης σκοπιμότητας.
Θεωρούμε πως το συγκεκριμένο αναψυκτήριο, με το κτίσμα στην μεγάλη έκταση που περιλαμβάνει, θα μπορούσε να λειτουργήσει αποδοτικά και να καλύψει πολλαπλές ανάγκες ανάπτυξης της παραμελημένης περιοχής της Αγίας Τριάδας.


Ακούστε τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο:


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.