Η συζήτηση για την οικονομική απογραφή του Δήμου Θερμαϊκού δεν έγινε ποτέ. Κι αυτό γιατί υπήρξε μια αδικαιολόγητα παρατεινόμενη (και επιλεκτικά εμφανιζόμενη) διένεξη του πρώην Δημάρχου Μηχανιώνας με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επειδή θεωρήσαμε, ως   ιστολόγιο που διαβάζεται από πολλούς δημότες, ότι οφείλαμε να ενημερώσουμε σχετικά για τα ελλείμματα αλλά και τις αιτίες που αυτά έφτασαν να γίνουν κυριολεκτικά βραχνάς για την λειτουργία του Δήμου, επεξηγώντας τα νούμερα με κατανοητό (ελπίζουμε) τρόπο, ποστάραμε τις εξής σχετικές αναρτήσεις( οι οποίες διαβάστηκαν από περισσότερους από 2000 επισκέπτες μας) : 

Πόσο αντικειμενική ήταν η απογραφή; Ποιο είναι το χρέος του Δήμου Θερμαϊκού και που πραγματικά οφείλεται;

Τεχνητός ή όχι ο ισολογισμός ; Μέρος 1ο

Τεχνητός ή όχι ο ισολογισμός ; Μέρος 2ο

Τεχνητός ή όχι ο ισολογισμός ; Μέρος 3ο

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου κ. Κούτουκα έκρινε σκόπιμο να αντικρούσει κάποιες απόψεις και κρίσεις που εκφράστηκαν στις  αναρτήσεις μας κατά την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ (12η/26.6.11). Πράγμα που είναι θεμιτό, κατανοητό, ευπρόσδεκτο και εποικοδομητικό και προσθέτει στην ενημέρωση που δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΔΣ. 

Μας προκάλεσε όμως έκπληξη και αλγεινή εντύπωση η τοποθέτηση του κ. Οικονομίδη, ο οποίος αφού μέμφθηκε την αναφορά αυτή του Αντιδημάρχου φρόντισε - με μειωτικό και απαξιωτικό τρόπο για τους ιστοτόπους και τη συμμετοχή τους στην ενημέρωση του πληθυσμού - να του υποδείξει ότι "δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τι γράφεται στα μπλογκς και μάλιστα να τα μεταφέρουμε στις συνεδριάσεις του ΔΣ. Τα μπλογκς γράφουν ότι θέλουν και δεν πρέπει να δίνουμε σημασία τα γραφόμενά τους".
Κύριε Οικονομίδη οι εποχές που οι Δήμαρχοι και οι δημαρχιακές ομάδες "έκοβαν και έραβαν" όπως ήθελαν το κοστούμι της διοίκησης και διαχείρισης στους Δήμους ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.
Πλέον η ζωντανή ενημέρωση,  μέσω του τοπικού τύπου ( όχι των παράνομα και  ύποπτα χρηματοδοτούμενων δημαρχιακών εντύπων προβολής) αλλά κυρίως μέσω της μπλογκόσφαιρας και ιδιαίτερα των πολύ ζωντανών τοπικών ιστολογίων, έχει καταστήσει γραφικές και μουσειακού χαρακτήρα τέτοιου είδους προσεγγίσεις.
Τα μπλογκς, θα πρέπει να το αντιληφθείτε πλέον, ουσιαστικά και αποκλειστικά παρέχουν  την πληροφόρηση αλλά κυρίως ελέγχουν τη Διοίκηση (αλλά και  την αντιπολίτευση). Έλεγχο που ενώ είστε θεσμικά επιφορτισμένος να κάνετε, εσείς προσωπικά αλλά και η παράταξή σας δεν βλέπουμε να πραγματοποιείτε τους τελευταίους έξι μήνες που είστε στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

ΥΓ. Σημειώνουμε πως την λανθασμένη αυτή τοποθέτηση του κ. Οικονομίδη ΟΥΔΕΙΣ από τους παριστάμενους στη συνεδρίαση  σχολίασε (θετικά - αρνητικά ή ερμαφρόδιτα )

Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Μάλλον δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπ΄όψη αυτά που λέγονται στις συνεδριάσεις του ΔΣ !!! Τώρα όσο για τον κ. Οικονομίδη έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του. Αν ήταν και σωστή δεν θα τον φωνάζαν "Λάκη".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση σου και επειδή ήμουν παρών στην συνεδρίσαη του Δ.Σ.(δεν λείπω απο καμμία)εξεπλάγην όταν άκουσα τον πρώην Δήμαρχο Επανομής και σημερινό Σύμβουλο Απόστολο Οικονομίδη να επιτίθεται εναντίον των μπλοκς της περιοχής και να κάνει και υπόδειξη στον Αντιδήμαρχο (να μην λαμβανει σοβαρα το τι γραφουν στα ιστολογια τους ανθρωποι- ενεργοι πολίτες του Δήμου μας). Ειλικρινά σοκαρίστηκα με την τοποθέτηση του διότι μέχρι και εκείνη την στιγμή πίστευα στην προοδευτικότητα αυτού του ανθρώπου αλλα διαπίστωσα οτι είναι βαθιά αγκυλωμένος στο χθές,θλίβομαι που αντί να μην λαμβάνουν υπόψιν τους τα γραφόμενα στα μπλοκς οι διοικούντες, επιτίθενται άνθρωποι της αντιπολίτευσης που αν μη τι άλλο έπρεπε να ειναι μπροστάρηδες στην ενημέρωση του κόσμου.Ισως τόσα χρόνια να είχαν μάθει στην μονομερή ενημέρωση -προπαγανδα και τα μπλοκς σήμερα να τους χαλανε την σούπα.Αν και αντίθετος με την παράταξη στην οποία ανήκει ο κ.Κούτουκας για πρώτη φορά θα τον υπερασπιστώ και θα του πω μεσα απο την ιστοσελίδα σου ενα ΜΠΡΑΒΟ διότι είχε την παρησεία οχι μόνο να κάνει αναφορά στα γραφόμενα των μπλοκς αλλά και να ενημερώσει το Δ.Σ.για τα γραφόμενα, αυτό σημαίνει οτι διαβάζουν καθημερινα τα μπλοκς και ενημερωνονται.Για δε τον κύριο Οικονομίδη εχω να πω ότι τόλμη πολιτική είναι, να είσαι δίπλα στους μπλόκερς, να τους διαβάζεις, είτε γράφουν τα καλά είτε τα κακα. Τι είναι αυτό που φοβίζει τον κ.Οικονομίδη; τα μπλοκς δεν είναι εισαγγελεις ειναι ιστολογια που σκοπό έχουν οι συντάκτες και οι αρθρογράφοι να παρουσιάζουν αλήθειες που μεχρι χτες κάποιοι εκρυβαν.Ενημερώνουν τον κόσμο με ειδήσεις -γεγονότα και δίνουν το δικαίωμα στον κάθε πολίτη να τοποθετείται, αν αυτό κάποιους ενοχλεί εχω να τους πω οτι:ΤΑ ΜΠΛΟΚΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!!!!. σαν blogger και εγώ, εκτιμώντας τον κ.Οικονομίδη έχω να του πώ φιλικά μόνο τούτο:Θα περιμένω στο επόμενο Δ.Σ. μήπως και επανορθώσει σχετικά με την αναφορά του στα μπλοκ της περιοχής.
    Η αναγνώριση ενός λάθους σ εναν πολιτικό δεν είναι ελάττωμα είναι προτέρημα φίλε μου ΛΑΚΗ.Με εκτίμηση ο Blogger Tsounami.(Τσιαουσίδης Δημήτριος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τον ξέρετε καλά το "Λάκη". Απλά στην τελευταία συνεδρίαση είπε αυτό που είναι: ένας πολιτικός που δεν υπολογίζει τον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρης Τεκίδης2 Ιουλίου 2011 στις 12:19 π.μ.

    Συγχαρητήρια και στον ακτιβιστή που ανέδειξε το θέμα αλλά και στο ΤΣΟΥΝΑΜΙ για τις εύστοχες επισημάνσεις (έπιασε τον ταύρο απ' τα κέρατα) . Η αλήθεια είναι πως ο κ. Οικονομίδης είχε μάθει στην μονομερή ενημέρωση - προπαγάνδα . Σας επισημαίνω πως , στον πρώην Δήμων Επανομής , δεν υπήρχαν ιστολόγια bloggers ώστε να δημοσιοποιούνται τα θέματα , οι δε εφημερίδες ήταν μία του Δήμου που όλοι αντιλαμβανόμαστε πως λειτουργούν και ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ που ήταν δύσκολη η πρόσβαση για καταγγελτικό λόγο , στα δε Δημοτικά Συμβούλια η παρουσία των Δημοτών ήταν από ελάχιστη έως ανύπαρκτη . Επιπλέον το όνομα που ανέφερε ο κ. Κούτουκας, αποτελεί κόκκινο πανί για τον κ. Οικονομίδη γιαυτό και η έντονη αντίδραση του.
    Χάλασε η σούπα όντως . Αυτό που δημοσιεύετε στα bloggs σας και οι δύο , για την δέσμευση των χρημάτων δηλαδή , είναι ο προάγγελος και άλλων δεινών που θα ακολουθήσουν αφου υπάρχουν και άλλες κατασχέσεις (χάσαμε τον λογαριασμό) οι οποίες πολύ σύντομα θα γίνουν πλειστηριασμοί είτε ακινήτων είτε κινητών εάν η Δημοτική αρχή δεν μπορέσει να πληρώσει τους προμηθευτές που έχουν κινήσει τέτοιες διαδικασίες.
    Όλα αυτά λοιπόν θα δημοσιοποιηθούν από τους bloggers , θα μάθει ο κόσμος την αλήθεια και αυτό ούτε αρέσει ούτε και συμφέρει . Ο νοών νοείτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.