Αφορμή έλαβε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και ιδιοκτήτης τοπικής εφημερίδας κ. Λαζαρίδης, από  ερώτηση του κ. Μισαλέμη προς τον κ. Κώστα Τροκάνα, για να δείξει την "εκτίμηση" που τρέφει στη διαδικτυακή ιστοσελίδα του Ακτιβιστή. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Θερμαϊκός - Νέα Πορεία" θέλησε να μάθει από τον υποψήφιο χθες (και ήδη από σήμερα) Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ αν αληθεύει η πληροφορία ( χθεσινής ανάρτησής μας) ότι μισθώνει ακίνητα στην εταιρεία που πρόκειται να (ξανα)ηγηθεί.
Πριν καλά - καλά προλάβει να τελειώσει την ερώτηση ο κ. Μισαλέμης υπήρξε η οργίλη παρέμβαση του Δημάρχου προς τον ερωτώντα σύμβουλο: "Μην μας αναφέρετε τι λένε τα δημοσιεύματα. Δεν τα λαμβάνουμε υπ'όψη".
Να  η υιοθέτηση  της γραμμής που εξέφρασε σε προηγούμενη συνεδρίαση ο κ. Οικονομίδης:  "να μην  λαμβάνουμε υπόψη τι γράφεται στα μπλογκς και μάλιστα να τα μεταφέρουμε στις συνεδριάσεις του ΔΣ. Τα μπλογκς γράφουν ότι θέλουν και δεν πρέπει να δίνουμε σημασία τα γραφόμενά τους".(Ακτιβιστής: Ατόπημα Οικονομίδη)
Εδώ θα περίμενε κάποιος αφελής να υπάρξει επιτέλους διαφοροποίηση από τους υπόλοιπους (αν όχι δημοτικούς συμβούλους) επικεφαλής των παρατάξεων που θα εξέφραζαν την άποψη ότι χρειάζεται και επιζητείται ο έλεγχος και η κριτική των δράσεων του Δήμου αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο από τους  δημότες αλλά πολύ περισσότερο από τα ιστολόγια που είναι οι κύριοι χώροι πληροφόρησης της τοπικής κοινωνίας αλλά και κατάθεσης προτάσεων των ενεργών πολιτών.
Απορία ψάλτου ..... βηξ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!


Μην ξεχνάμε πως οι επικεφαλής και οι πρώην και νυν Δήμαρχοι έμαθαν να επικαλούνται τα δημοσιεύματα μόνο όταν τους επιβραβεύουν με μπουρδολογήματα και αηδιαστικά δήθεν ρεπορτάζ . Όπως κατά κόρον γινότανε με  τα πληρωμένα από τον δημοτικό κορβανά και τους φόρους των δημοτών  δραχμοβόρα δημοτικά έντυπα (ΘΕΑ, Μηχανιώνα, Επανομή). Γιάννης κερνά... Γιάννης πίνει!!
Επί τη ευκαιρία ας μας δώσει τα στοιχεία ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών πόσες χιλιάδες ευρώ πλήρωσαν οι δημότες των τριών πρώην δήμων τις εκδόσεις των προπαγανδιστικών οργάνων των πρώην Δημάρχων. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!


Ο κ. Τροκάνας απαντώντας ισχυρίστηκε πως η αποθήκη της Ρωμανού που νοικιάζεται στην ΔΕΥΑΘ δεν βρίσκεται στο όνομά του (προφανώς σε άλλο οικογενειακό όνομα, που δεν κατονόμασε) και ότι η μίσθωση ξεκίνησε  το '95. 
Θα νοιώθαμε υποχρεωμένοι αν ο Αντιδήμαρχος κ. Κούτουκας  δημοσιοποιήσει επιτέλους (γνωρίζουμε ότι το ζήτησαν και σύμβουλοι της παράταξής του) κατάσταση με τα ακίνητα που μισθώνει ο Δήμος και οι Δημοτικές επιχειρήσεις - από ποιον εκμισθωτή και με ποιο μίσθωμα - καθώς επίσης και κατάσταση με τα ακίνητα (ελεύθερα) ιδιοκτησίας του Δήμου. Αν θέλετε διαφάνεια και αποκοπή από τον ομφάλιο λώρο της υπόγειας συναλλαγής και εξυπηρέτησης (τοπικιστικών, κομματικών ή άλλων συμφερόντων) διαθέσετε τα στοιχεία στους δημότες.


Και στο σημείο αυτό ακολούθησε μια σκαιή επίθεση του κ. Λαζαρίδη στην ιστοσελίδα του Ακτιβιστή.   Με την εξής παραπλανητική εισαγωγή "θα ήμουν ο τελευταίος που θα καταφερόμουν εναντίον των μπλογκς, αλλά οφείλω να σας πληροφορήσω ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ......" εκτοξεύθηκε ένας οχετός λάσπης εναντίον της ιστοσελίδας μας την οποία χαρακτήρισε ως "αναξιόπιστη", ότι "βρίθει αναληθειών", ότι φιλοξενεί "ανακριβή" και άλλα που θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται να αναφερθούν.
Και με στυλ ειδήμονος (τώρα τι να πει κανείς για τις οβίδιες μεταμορφώσεις του εντύπου του που από μέγαιρα μετατράπηκε σε θεραπαινίδα του Αλεξανδρή σε μια νύκτα;) επιχείρησε να αποτρέψει τους συμβούλους να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα μας.


Κύριε Λαζαρίδη σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!
Ειλικρινά θεωρούμε ως εύσημα σωστής λειτουργίας μας, αντικειμενικής ενημέρωσης και δημιουργικής παρέμβασης στα τοπικά δρώμενα την απρεπή, κακόβουλη και αήθη επίθεση που μας επιφυλάξατε.
Για μας οι επιθέσεις τέτοιου είδους και ήθους μας επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Θα συνεχίζουμε να τον περπατάμε.


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Προφανώς η ενήμερωση που πρέπει να έχουν οι πολίτες πρέπει να προέρχεται μόνο από έντυπα που εκδίδουν οι Δήμαρχοι (με τα χρήματα των δημοτών φυσικά) ή οι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι πρωτοφανές στον Δήμο Θερμαϊκου κάθε σύμβουλος ή αντιδήμαρχος να έχει και μια εφημερίδα. Βεβαίως και ενοχλούνται απο τα μπλοκς γιατι υπάρχει καθημερινή ενημέρωση και ρεπορταζ σ αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο, όπως επίσης και ο κάθε αναγνώστης μπορεί να έχει το λόγο και να εκφέρει την γνώμη του για τα δρώμενα του τόπου. Αυτό βέβαια ενοχλεί τους κυρίους συμβούλους και δεν θέλουν ν ακούσουν λέξη για τα μπλοκ.
    ΥΓ. Τι ενημέρωση μπορούν να έχουν οι πολίτες απο έντυπα που εκδίδουν οι ίδιοι? ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρίστο κανεις λαθος οταν μιλας τοσο πολιτισμενα στον συγκεκριμενο ανθρωπο (Λαζαριδη)γιατι αυτος πουλησε την εφημεριδα του και το μπλοκ του που τωρα θεωρουνται απο τα πιο αναξιοπιστα της περιοχης.
    θελω να πω στον κυριο Μισαλέμη οτι η ευγενεια και η διπλοματια της υψηλης αισθητικης που χρησιμοποιησε για να τον απαντησει δεν ταιριαζουν σ'αυτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΡΟΚΑΝΑ ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ;ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΨΕΙ Η ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ Ή
    ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑ ΑΡΑΞΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΙΔΙΟ ΑΠΟΤΟΜΑ ΠΕΦΤΕΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕΣ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.