Μπορεί να ματαιώθηκε  η  πρώτη μέρα του τριήμερου των φετινών εκδηλώσεων της γιορτής του τρύγου λόγω της καταιγίδας, αλλά οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία τις επόμενες δύο μέρες από πλευράς παρουσίας επισκεπτών. Το πρόγραμμα, όπως και κάθε χρονιά δεν πρωτοτύπησε, ακολουθώντας το στερεότυπο της επίδειξης χορευτικών τμημάτων που επί δύο μέρες παρουσίασαν δεκάδες παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, εκτελεσμένους άψογα, που όμως άλλους ευχαριστεί και άλλους "κουράζει".
Μοναδική ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στη σκάλα με θέμα: "περπατώντας και αναπολώντας στη σκάλα" με ασπρόμαυρο φωτογραφικό υλικό από παλαιότερα χρόνια και εικόνες από τα καραβάκια που μετέφεραν καλοκαιρινούς επισκέπτες  περασμένων εποχών στο όμορφο θέρετρο.


Αλλά κι αυτή η αξιέπαινη φετινή "υπέρβαση" δέχτηκε αρνητικούς σχολιασμούς, όχι βέβαια για το όμορφο και νοσταλγικό θέμα  και για την αισθητική της αλλά για τον χορηγό της, τον κ. Αρχοντάκη, ο οποίος διέθεσε - όπως  οι διοργανωτές ανακοίνωσαν - το ποσό των 1.200 ευρώ.
Και ο Σύλλογος Θρακιωτών (ως διοργανωτής) τίμησε τον ιδιοκτήτη του Κάβο Βέρντε προβάλλοντας την συγκεκριμένη χορηγία, τονίζοντας ιδιαιτέρως και το ποσό.
Και δεν θα σχολιαζόταν αρνητικά από αναγνώστες μας η συγκεκριμένη αποδοχή και κατ' επέκταση η αναφορά αν δεν εκλαμβάνονταν ως μια απόπειρα έμμεσου θετικού επηρεασμού των κατοίκων - ως προς τον δωρητή επιχειρηματία - ώστε να απαλυνθούν οι άσχημες εντυπώσεις από την διαχρονική αδιαφορία του συγκεκριμένου επιχειρηματία. Αδιαφορία που απορρέει από την παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα της οικοδομής του που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100  μέτρων από το Δημοτικό σχολείο του χωριού, οι οποίες  "βομβαρδίζουν" με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία τους μαθητές επί τρία συναπτά έτη. 
Γιατί, όπως μας τόνισαν αναγνώστες του Ακτιβιστή, μόνο μ' αυτόν τον τρόπο μπορεί να ερμηνευθεί η "γαλαντόμα" αυτή προσφορά προς τον Σύλλογο του συγκεκριμένου κυρίου.
Και ρωτούν το Δ.Σ του  Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης της Αγίας Τριάδας:
Μήπως θα έπρεπε να απορρίψει ο Σύλλογος την "ευγενική" αυτή δωρεά, που αυτόματα τοποθετεί σε θέση απολογούμενου τον αποδέκτη των χρημάτων και ταυτόχρονα τον μετατρέπει σε σιωπηλό "εξιλεωτή" της συνεχιζόμενης παρανομίας που εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και των μικρών παιδιών;


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.