Έκπτωτος κινδυνεύει να κηρυχθεί ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, και αυτό γιατί προσέλαβε πριν από τρία χρόνια υπαλλήλους με τις συνήθεις -τότε- διαδικασίες, τους οποίους τώρα πρέπει να απολύσει, χωρίς να μπορεί να αντικαταστήσει. Κι αν τελικά τους απολύσει, θα κλείσουν παιδικοί σταθμοί, αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες παιδιά.

Επιστολή προς Κουκουλόπουλο
Σε επιστολή που έστειλε πριν από λίγες ημέρες, ο δήμαρχος Θέρμης στον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο ζητεί την παρέμβασή του για τη λύση του προβλήματος που ανέκυψε με 23 εργαζόμενους και αναμένεται να προκαλέσει δυσλειτουργίες στους παιδικούς σταθμούς.
Στην περίπτωση, μάλιστα, που δεν υπάρξει υπουργική παρέμβαση και δεν ακολουθηθεί η προτροπή της περιφέρειας να απολυθούν οι παραπάνω υπάλληλοι, τότε ο δήμαρχος κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτος. Αν ο δήμος προχωρήσει στην απόλυσή τους, τότε θα υπάρξουν ζητήματα στελέχωσης των σταθμών.
Το ιστορικό
Συγκεκριμένα, στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Θέρμης προσελήφθησαν 31 άτομα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με βάση τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 2008, τα οποία ήταν απαραίτητα για τη λειτουργία των τμημάτων.
Έναν χρόνο αργότερα και μετά τις ενστάσεις των υποψηφίων βγήκαν οι οριστικοί πίνακες, στους οποίους περιλαμβάνονταν μόνον οκτώ υπάλληλοι εξ αυτών, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι εξακολουθούν να υπηρετούν με την ίδια εργασιακή σχέση.
Οι υπόλοιποι 23 δεν περιλαμβάνονταν στους πίνακες διοριστέων και συνεχίζουν να εργάζονται στους δημοτικούς σταθμούς μέχρι σήμερα, παρόλο που ζητείται η απόλυσή τους, χωρίς παράλληλα να δίνεται η δυνατότητα στο δήμο να προσλάβει άλλους στη θέση τους. Και όλα αυτά, επειδή στο μεσοδιάστημα «πάγωσαν» οι προσλήψεις στο δημόσιο.
«Από τα ανωτέρω 31 άτομα τα 23 (μετά την αφαίρεση των οκτώ υπαλλήλων που περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες) που υπηρετούν από τους προσωρινούς πίνακες αντιστοιχούν στη λειτουργία δέκα τμημάτων, 250 παιδιών δηλαδή, τα οποία με την απομάκρυνση του προσωπικού δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς. Και αυτό επειδή με τη λύση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που συνήφθησαν με το προσωρινά προσληφθέν προσωπικό και μέχρι το χρόνο πρόσληψης του προσωπικού από τους οριστικούς πίνακες του διαγωνισμού (αναστολή διορισμών στο δημόσιο) δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, οι οποίοι επιπλέον συμμετέχουν στο πρόγραμμα 'Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής του υπουργείου Απασχόλησης, χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ, με την υποχρέωση 310 βρεφών/νηπίων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του δημάρχου στον κ. Κουκουλόπουλο.
Ο δήμαρχος ζητεί να εφαρμοστεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία «η πρόσληψη προσωπικού μπορεί να γίνεται αμέσως μετά την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και πριν από τον αυτεπάγγελτο έλεγχο ή κατ' ένσταση έλεγχο του ΑΣΕΠ και θα διαρκέσει κατ' ανώτατο όριο μέχρι την προηγούμενη της δημοσίευσης των ατομικών πράξεων διορισμού των περιλαμβανομένων στον πίνακα διοριστέων», και κατ' επέκταση να εξαιρέσει τους παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ α' βαθμού από τις διατάξεις της εγκυκλίου περί αναστολής προσλήψεων.
Προειδοποίησε για το πρόβλημα
Στα τέλη Ιουλίου του 2010 δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος του τότε υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, με την οποία αναστέλλονται οι προσλήψεις στους ΟΤΑ Α' βαθμού. Έναν μήνα αργότερα η διοίκηση του δήμου με έγγραφό της προς τον Γιώργο Ντόλιο κατέστησε γνωστό ότι με την εφαρμογή της εγκυκλίου δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία των τμημάτων του παιδικού σταθμού.
Ειδικότερα, οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί Θέρμης πρόκειται να φιλοξενήσουν κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012 500 βρέφη/νήπια σε 23 τμήματα, για τη λειτουργία των οποίων απασχολούνται 29 άτομα μόνιμου και αορίστου χρόνου προσωπικού και 31 με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
ΠΗΓΗ: makthes.gr
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.