Με ανακοινώσεις διάψευσης η Λιβυκή κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Ιμπραχήμ Μούσα αλλά και με ηχητικό μήνυμα του ίδιου του Μουαμάρ Καντάφι απορρίπτει τους ισχυρισμούς των ανταρτών ότι έχουν καταλάβει την Ζαουίγια. Η δε Λιβυκή τηλεόραση μεταδίδει live εικόνες από τις υποτιθέμενες καταληφθείσες πόλεις καταρρίπτοντας έμπρακτα τους ισχυρισμούς για κατάληψή τους από αντικυβερνητικά στρατεύματα.


Κατά το καθεστώς υπήρξε μια μικρής σημασίας είσοδος περιορισμένου αριθμού ανταρτών οι οποίοι φωτογραφήθηκαν σε τζαμί στις παρυφές της Ζαουίγια και αμέσως μετά κάποιοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι, τρεις σκοτώθηκαν και οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή.

Σε ακόμα ένα ηχητικό μήνυμά του στη λιβυκή τηλεόραση ο Μουαμάρ Καντάφι, νωρίς τη Δευτέρα ζήτησε από τους οπαδούς του να προετοιμαστούν για τη "μάχη για την απελευθέρωση όλων των πόλεων που κατέχουν οι εξεγερμένοι".

"Ο λαός της Λιβύης θα παραμείνει, η επανάσταση του '69 θα παραμείνει. Προχωρήστε, πάρτε τα όπλα σας, πηγαίνετε να πολεμήσετε για να απελευθερώσετε τη Λιβύη, εκατοστό-εκατοστό, από τους προδότες κι από το NATO", ακούγεται να λέει ο Καντάφι. "Ετοιμαστείτε για την μάχη. Το ο αίμα των μαρτύρων είναι καύσιμο για το πεδίο της μάχης", πρόσθεσε στο μήνυμά του, που σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση μεταδόθηκε απευθείας.

Ο ηγέτης της Λιβύης δήλωσε ότι, «Το τέλος του αποικιστή είναι κοντά και το τέλος των αρουραίων έφτασε. Αυτοί (οι αντάρτες) φεύγουν από το ένα . σπίτι στο άλλο από τις μάζες που τους κυνηγούν " « Το ΝΑΤΟ και οι αντιπρόσωποί του μπορούν πλέον να καταφεύγουν μόνο σε ψέματα και ψυχολογικό πόλεμο αφού στο πολεμικό πεδίο  έχουν αποτύχει" Την ίδια στιγμή που μεταδιδόταν το ηχητικό μήνυμα η  Αλ Τζαμαχιρία τηλεόραση έδιδε «ζωντανά» τις εικόνες της Πράσινης Πλατείας, στην καρδιά της Τρίπολης, όπου εκατοντάδες υποστηρικτές του καθεστώτος κραδαίνοντας πορτρέτα του ηγέτη και πράσινες Λιβυκές σημαίες  συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν υπέρ του καθεστώτος.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.