Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε χθες ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη Σομαλία είναι ένοχες για τη φρικτή παραβίαση των διεθνών κανονισμών στα ζητήματα της προστασίας της ζωής και της περιουσίας, αποδίδοντάς τους την αποκλειστική ευθύνη για την πείνα και τα υπόλοιπα δεινά που πλήττουν μεγάλο τμήμα της αφρικανικής χώρας.


«Το γεγονός ότι οι πολίτες υποφέρουν όλα αυτά τα δεινά αποτελεί αποτυχία και αδυναμία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να τους προστατέψουν. Η παραστρατιωτική οργάνωση, al-Shabaab, ευθύνεται για κτηνωδία κατά του πληθυσμού, ωστόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν αποσπασματικές συλλήψεις και κρατήσεις. Δε φρόντισαν να το αποτρέψουν. Παράλληλα, η Δύση δεν άσκησε πίεση για να σταματήσει αυτή η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», επισημαίνεται στην έρευνα του οργανισμού με τίτλο, «Δεν ξέρεις ποιον να κατηγορήσεις τελικά».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.