Γράφηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Από όλους. Κυρίως προεκλογικά από όλους τους διεκδικητές και συμμετέχοντες σήμερα στη σύνθεση του Δημοτικού συμβουλίου. Όλοι θεωρούσαν ότι έπρεπε να αξιοποιηθεί από τον Δήμο. Να λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών. Αν και υπάγονταν στην Περιφέρεια ήταν αναμενόμενο ότι η ευθύνη λειτουργίας θα παραχωρούνταν στην Δημοτική Αρχή.


Όπως και έγινε. Και μάλιστα διατέθηκε και ένα κονδύλι 20.000 ευρώ, από το Υπουργείο, προς το σκοπό της άμεσης λειτουργίας των κατασκηνώσεων από την φετινή χρονιά.
Θα δικαιολογήσουμε την "γκρίνια" του Δημάρχου προς την Κεντρική εξουσία για το ό,τι του ζητήθηκε με έγγραφο που έλαβε στις 17 Ιουλίου, να θέσει σε λειτουργία τις κατασκηνώσεις από τις 15 Ιουλίου.
Αλλά θα έπρεπε οι υπηρεσίες να είναι σε ετοιμότητα και πολύ περισσότερο ο σχεδιασμός να προϋπήρχε ώστε να εκμεταλλευτούμε το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι κατασκηνώσεις παραμένουν κλειστές τα δύο τελευταία χρόνια. Και αν  και έχουν εκτελεστεί έργα επισκευών και συντήρησης με χρήματα που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και τα διαχειρίστηκε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ύψους 525.000 ευρώ, η εικόνα που παρουσιάζουν έχει την όψη εγκατάλειψης. Διαθέτει μεγάλους χώρους που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, χειμώνα και καλοκαίρι και είναι δυνατόν να φιλοξενήσει πλήθος δραστηριοτήτων που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της παραμελημένης Αγίας Τριάδας.
Δυστυχώς όμως το ΠΙΚΠΑ, όπως και το ΑΚΤΙΟΝ, ( δύο πολύ σημαντικοί παραθαλάσσιοι χώροι) παρέμειναν αφύλακτοι  και αυτή η κατάσταση   ευνόησε τους διαρρήκτες και τα πρεζόνια. Απογυμνώθηκαν και οι δύο χώροι από αντικείμενα αξίας και αύξησαν το μπάντζετ που θα απαιτηθεί για την επαναλειτουργία τους.
Ας ελπίσουμε ότι η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός της Διοίκησης θα έχει ένα τέλος και θα δουν επιτέλους με άλλο μάτι και με ενθουσιασμό την εκμετάλλευση της Δημοτικής περιουσίας.







Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.